Felsökning en Chevy Silverado 1500

Chevy Silverado 1500 är en full-size pickup med en V8-motor. Den första Silverado infördes 1999, och 1500-modellen har tillverkats med en 4,8 liters och 6-litersmotor. Samtliga lastbilar kräver en drivrutin för att testa det elektroniska systemet och sensorer motor. Felsökning sker också genom att göra observationer och övervaka resultatet av fordonet. Saker du behöver
diagnostik läsare
Visa fler instruktioner
1

Leta uttaget på undersidan av förarsidan streck. Anslut en diagnostisk läsare i uttaget och följ anvisningarna på skärmen. Läsaren kommer att prata med fordonets elektronik och kommunicera problem med dig. Vevaxelläget Sensorn är ett vanligt fel på 1500 pickups.
2

Kör pickup och känsla för strömspikar och sputtring i motorn. Bränsleinsprutarna måste rengöras om strömmen är inkonsekvent. Spridarna är ett vanligt problem på 1500-modellen, men de är relativt billiga att ha professionellt rengjorda.
3

Testa överföringen genom att ändra din hastighet och tvingar trucken att flytta. Om överföringen tvekar eller hoppar över växlar, har det spolas och testa igen. Om problemet kvarstår, kan transmissionen ventilhuset behöver bytas. Detta är ett återkommande problem med 1500 pickup och kostar flera hundra dollar att fixa.
4

Övervaka resultatet av bromsarna på en regelbunden basis. Gnisslande och slipning indikerar normalt slitage, och bromsbelägg måste bytas ut. Plötslig förlust av tryck och underlåtenhet att bromsen indikerar ABS styrmodulen sviktar och måste bytas. Det kan också innebära att bromsarna inte är ordentligt luftad.
5

Tändsystemet måste underhållas om nyckeln inte kommer att engagera motorn. Motorn låscylinder kommer att misslyckas och tändningen församling måste tas isär för att byta ut cylindern. Problemet är intermittent hela beståndet 1500 pickups.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67881.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.