Felsökning av en bilstereo som inte kommer Power

Den mest troliga orsaken till en stereo inte driva upp är en trasig säkring. Andra orsaker kan vara en kortslutning i kablar eller andra problem ledningar. Bilar är oförsonliga miljöer för elektronik, och vibrationer, värme och damm kan alla orsaka förtid. Vibrationer kan göra ledningar för att lossna. Tight arbetsför utrymme begränsas kan skapa svårigheter att göra anslutningar i första hand. Saker du behöver
Bil verktyg stereo borttagning
Reservsäkringar
Sandpapper
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningsnyckeln till tillbehöret inställning och tryck "Power"-knappen ett par gånger.
2

Verifiera stereo kretsen säkringen har inte gått. Säkringen är i det centraliserade säkringsplinten läge med alla andra säkringar. Det kommer att finnas reservdelar säkringar i lådan, så att du kan byta ut säkringen med samma nominella säkring. Storleken och färgen ska matcha den befintliga säkringen.
3

Ta bilstereon från dess internationellt standardiserade slits i bilens instrumentbräda känd som en DIN (Deutsches Institut für Normung) kortplats. Du kommer sannolikt att behöva en uppsättning borttagning bilstereo verktyg för att glida in i skårorna på varje sida av panelen och lossa huvudet från fästet. Ta en titt på baksidan av huvudet och du bör se vissa grupper av ledare anslutna till kabelnät. Ledningsnätet kan delas upp i två eller tre områden --- talare, makt och tillbehör, såsom subwoofers. Ta en närmare titt och se till att inga sladdar lös går in i selen. Se till att selar är anslutna till bilstereon.
4

Trace tillbaka ledningarna från bilstereons kontrollenhet kabelhärvan för säkringsblocket och kontrollera att ledningarna är allt intakt. Om du stöter på en säkring längs den röda tråden, byt ut den. Den svarta kabeln kan väl gå direkt till karosseriet --- det är marken. Kontrollera att anslutningen är bra och inte rostiga ut. Avlägsna tråden och använda sandpapper för att rengöra anslutningen. Byt ut kabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65165.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.