Hur får man den Motorkod Från en Jeep Liberty

Den Jeep Liberty infördes 2002. Varje fordon tillverkade efter 1996 har kommit med omborddiagnos II (OBD II: den andra fasen av fordonsdatorer). OBD II standardiserat den utrustning som behövs för att kontrollera motorns koder och placeringen av den diagnostiska länken kontakt (DLC). Det också standardiserade diagnostiska felkoder (DTC) för att hjälpa mekaniker diagnostisera och kartlägga området för den felaktiga utrustningen. Saker du behöver
OBD II motor-kodläsare med bruksanvisning
DTC guide
penna och papper
Visa fler instruktioner
1

Öppna förarplatsen sidodörr och lokalisera DLC på Jeep Liberty. Det är på höger sida om ratten, under instrumentbrädan. Det är trapetsformade och matchar kontakten på OBD II kodläsare.
2

Anslut OBD II kodläsare i DLC.
3

Vrid tändningsnyckeln två klick till key-on/engine-off läget. The Liberty batteri ger ström till OBD II kodläsare, så att du inte kommer att behöva slå på den. Den key-on/engine-off ställning viljestyrka alla elektriska alternativ på Liberty utan att starta motorn.
4

Se bruksanvisningen för OBD II kodläsare för att avgöra hur man använder det . Dessa pocket sökverktygen är extremt enkel att använda. Vissa har två knappar medan andra kan ha flera knappar och olika funktioner. Alla av dem använder en digital skärm med bläddringsknapparna för att välja det alternativ du behöver.
5

Bläddra till "dubbelbeskattningsavtalen" eller "Läs Codes" alternativet, och tryck sedan på "Enter" nyckel.
6

Se DTC guide (de flesta av OBD II kod läsare kommer med en felkod guide) för att bestämma vilken motorkod utlöste ljuset felindikator (MIL, även känd som "kontrollera motorn ljus"). Du kan också hitta OBD II koder på nätet.
7

Skriv koden på ett papper och hålla detta för referens.
8

Radera koden om så önskas eller tillämpligt . Vissa kodläsarna erbjuder inte funktionen för att radera koderna. De flesta på marknaden idag ger en raderingsfunktionen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64557.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.