Hur vill kolla en Wire Harness

Felsökning bil elsystem är en process av försök och misstag. Genom att följa kabeln från enheten till dess källa du kan inspektera tillståndet kabelns isolering längs vägen och testa varje anslutning. Denna process av eliminering leder dig till räkna ut var problemet ligger. När du har det problemet minskat ner du kan göra de nödvändiga reparationerna att fullborda kretsen. Med ett 12-volts testa ljus och lite tålamod kan du fixa nästan alla elektriska problem. Saker du behöver
12-volts testlampa
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningsnyckeln till "power on".
2

Anslut krokodilklämman på 12-volts testlampa till någon metallen på fordonet. En bil elsystem använder metallen kroppen som en gemensam grund för alla enheter.
3

Koppla selen från enheten och söka av ren metall anslutningar med 12-volts testlampa prob. Om testet tänds du har makt på detta hänseende. Om du upptäcker kraften i selen som fäster enheten, men enheten inte slås på, är det troligen trasig och behöver bytas. Följ tråden längs dess bana
4

tittar noga på villkoret kabelns isolering omslaget. Om du upptäcker områden där ren metall tråd är utsatt, göra nödvändiga reparationer. En utsatt ledaren orsakar en kort när det kommer i kontakt med metall i bilen.
5

Följ tråden till sitt första anslutningen. Koppla ur selen och testa nakna metalldelarna på källan sida med 12-volts testet ljus. Om du upptäcker strömmen på källan sidan av tråden, men ingen efter, reparera anslutningen.
6

Fortsätt att följa tråden isolationskontroll och varje anslutning längs vägen tills du hittar problemet området. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68016.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.