Vad är tecken på en dålig oljepump?

En motor oljepump är ansvarig för att pumpa motorolja under en bils motor. En dålig oljepump, vilket normalt förlorar sin förmåga att effektivt pumpa och trycksätta motorolja kan leda till en mängd av motorproblem och villkor. Lågt oljetryck

Det mest uppenbara tecknet på en dålig oljepump är ett lågt oljetryck motor läsning. En dålig oljepump förlorar sin förmåga att pumpa och pressa motorolja under en bils motor, ett tillstånd som kan läsas som ett lågt oljetryck läsning på en oljetrycksmätare.
Motoröverhettning

Adekvat motorolja flöde är avgörande för att upprätthålla god motorns arbetstemperatur. En dålig oljepump minskar både oljeflöde och tryck, som båda hämmar flödet motorolja och kan öka en motors arbetstemperatur.
Motor Lifter Noise

Motor hydrauliska lyftare kräver adekvat oljesmörjning för att fungera korrekt. En dålig oljepump kan orsaka hydraulisk lyftare brus genom att minska mängden av oljesmörjning som strömmar till dessa kritiska motorventilen-tåg komponenter.
Motor Ventilstyrning Noise

Precis som hydrauliska lyftare kräver adekvat oljesmörjning att fungera korrekt, motorventiler kräver tillräckligt flöde motorolja för att fungera korrekt och tyst. En dålig oljepump kan leda till högljudda ventiler genom att begränsa mängden av oljeflödet till motorns ventil-tåget.
Överdriven motorslitage

En av de viktigaste jobben av cirkulerande motorolja är att minska friktionen i en bilmotor. En dålig oljepump minskar flödet motorolja och tryck under en motor, ett tillstånd som leder till ökad friktionen i motorn och ökad motorslitage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63966.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.