Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ansluter Aluminium Super Rods

Aluminium super spö är en tung kolv vevstake. Den super spö används i större hästkrafter motorer som kräver en mer hållbar koppling mellan veven och kolven. Anslutning dessa super stavar är inte komplicerat, men du måste veta en hel del motor mekaniker för att komma till stavarna för att ersätta dem. Saker du behöver
aluminium super stavar
Pistons
Wrist pins
Motor Lube
Shop handdukar
C-clips
C-clip tång
Ratchet och Hylsnyckelsats
Oil
Bucket
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

dra ut vevaxeln, kolvar vevstakar och kolvar. Denna process kommer att variera beroende på motor och märke och modell av din bil.
2

Placera en generös mängd av motorns smörjmedel på insidan av den lilla änden av aluminium super spö. Smörj inriktningshål av kolven med en generös mängd av motorns smörjmedel. Skjut den smala änden av super spö i spåret på kolven. Passa in hålet på den lilla änden av super spö med hålen på kolven. Addera 3

Smörj runt hela ytterdiameter kolvtappen med en generös mängd av motorns smörjmedel. Skjut kolvtappen genom kolven och den lilla änden av den super spö. Torka av överflödig motorsmörjmedel med en butik handduk.
4

Använd C-Tång för att installera C-clips till endera sidan av kolven. Se till att du inte böjer C-clips som du sätter dem i endera sidan av kolven. Tryck C-klämman på plats och frigör dem från tången, låta dem sittplats in i C-clip spår av kolven hålen. Upprepa dessa steg för varje kolv och aluminium super spö.
5

tillbaka vevaxeln genom att skruva ner den på plats och dra åt skruvarna till tillverkarens rekommenderade moment med momentnyckel. Vrid motorn på ena sidan så en sida av motorns cylindrar är vänd uppåt.
6

Skruva varje bult på endera sidan av den stora änden av aluminiumet super spö. Separera bussningsaggregatet från aluminium super spö. Placera en liten mängd motorolja på innerdiameter bussningsaggregatet.
7

Dålig någon motorolja i en hink och doppa kolven i olja, smörja hela vägen runt ytterdiameter kolven. Tappa bort överflödig olja och sätt i kolven och aluminium super staven i en av cylindrarna i motorn. Sätt i super spö änden av kolven i cylindern först, och dra den nedåt i cylindern tills den slog i vevaxeln.
8

Passa bussningen änden av aluminium super spö med matchande offset av vevaxeln. Skjut den andra halvan av super spö bussningen över vevaxeln och dra ner till tillverkarens rekommenderade moment med momentnyckel. Upprepa stegen tills du har alla super stavar och kolven i anknytning till vevaxeln. Vrid motorn över till den motsatta sidan så de tomma cylindrarna uppåt. Upprepa denna procedur tills alla super stavarna och kolvar är anslutna till vevaxeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62274.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.