Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort de FRAMHJULSNAV på en BMW E39

framhjulet nav i BMW E39 är ansvarig för att hålla framhjulen fungerar, liksom bostäder framhjulslagren nav som håller hjulen rullande smidigt på axeln. Ibland kan hjulnaven slits ut eller skadas av att köra över ojämna vägar. Båda framhjulsnaven bör bytas samtidigt. Du kan ta bort hjulnaven själv i ungefär två eller tre timmar. Saker du behöver
träklossar
Däck Tool Review Ordet jack Sida 2 pallbockar
Hylsnyckelsats
Wire hängare
Visa fler instruktioner

1

i parkeringsbromsen för BMW E39 innan du försöker ta bort de främre naven och ställa träblock bakom bakhjulen för att förhindra att fordonet rör sig. Lossa muttrarna på båda framhjulen ett par varv med ett däck verktyg.
2

Lyft bilen upp i fronten med en domkraft och placera en pallbock under båda sidorna av framaxeln nära varje hjul. Ta bort muttrarna för båda hjulen med däck verktyg och sätta hjulen ur vägen.
3

Lossa de övre och undre bultarna på förarsidan bromsok med en hylsnyckel och glida bultarna ur bromsoket för hand. Lyft bromsoket från hjulet och ta bort bromsbeläggen från bromsoket.
4

Häng bromsoket från fordonets ram med en tråd hängare och skjut in rotorn från axeln axeln. Låt aldrig bromsoket hänga från broms slang.
5

Leta staget bakom bromsrotorn och följer den ner till botten av staget. Lossa nypa bulten som sitter strax under botten av stöttan med en hylsnyckel och ta bort bulten från stagenheten.
6

Skjut ABS kabel fäste som sitter bredvid botten av fjäderben ur vägen och ta bort bulten som fäster den främre lägre länkarm till fordonsramen med en hylsnyckel. Lossa muttern på krängningshämmare som ansluter till aluminium fäste med en hylsnyckel och flytta krängningshämmare ur vägen.
7

Dra ner på staget precis tillräckligt för att glida ner i strut av bulten och ur vägen så att du kan komma till de fyra bultarna som håller hjulnavet. Ta bort de fyra bultarna hjulnavet med en hylsnyckel och ta framhjulsnavet från axeln av BMW E39.
8

Upprepa steg 3 till 7 för framhjulet nav på passagerarsidan av fordonet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59053.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.