Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar bak trumbromsar på en Nissan Sentra

Även om de inte är så lätt att ersätta så främre skivbromsar, kan de bakre trumbromsar på din Nissan Sentra tas bort och ersättas i bekvämligheten av din uppfart med rätt verktyg. Det tar lite handen fingerfärdighet och lite tekniskt kunnande, men det är verkligen en uppnåelig uppgift om du lämnar dig själv tillräckligt med tid. En rekommendation till nybörjare skulle vara att ta bort båda trummorna först och lämnar en sida tillsammans intakt med skor och hårdvara som en hänvisning till den andra sidan. Ta bort skor och hårdvara, så när du installerar, du har en uppsättning fortfarande intakt att gå titta på och hjälpa räkna ut hur man sätter ihop den och vilka fjädrar gå där. Saker du behöver
golvstativ jackJack (2) Hjul chock1/2-inch enhet bryter bar1/2-inch enheten metrisk socket set1/2-inch drive ratchetTwo 8 (bredd) med 1,25 millimeter (pitch) boltsBrake sko hållare våren toolBrake våren pliersDikesSilicone broms lubricantBrake ren sprayShop rags1 /2 tums enhet justerbar momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera Sentra på en plan, jämn asfalterad eller betongyta. Placera bilen på parkeringen eller växel.
2

Placera ett hjul chock framför ett av framdäcken. Bryt muttrarna löst på båda bakdäcken. Lossa inte muttrarna för mycket och inte ta bort dem.
3

Lyft den bakre delen av Sentra använder ordet jack och placera en pallbock under rocker panel på den sidan. Upprepa proceduren på den andra sidan så att hela bakaxeln är förhöjd. Ta bort muttrarna och hjul från båda sidor.
4

Skruva i två 8-by-1.25 millimeter bultar i de små hålen nära navet i ansiktet av trumman. Dra dem inåt med Ratchet och uttag växelvis. Tre varv på en bult, sedan tre varv på den andra. Detta kommer att dra trumman från navet. Avlägsna trumman när det bryts fri från navet och avlägsna bultarna. Upprepa proceduren för den andra trumman.
5

Ta bort Låsfjädrar på varje sko på vänster bakhjul först med hållarfjädern verktyg i ena handen medan du håller den kvarhållande bulten på fästplattan med den andra. Vrid låsfjädern verktyget åt vänster tills slitsen i kopp hållarfjädern släpper från pin. Upprepa detta steg för andra låsfjädern på andra skon.
6

Ta bort de övre och nedre returfjäder som ansluter skorna tillsammans och justeraren våren längst ner med hjälp av tång Bromsfjäder och eller vallar. Hela bakbroms församling kommer nu att falla sönder. Lämna den högra sidan intakt som en hänvisning till medhjälpare i att sätta den vänstra tillbaka tillsammans.
7

Avlägsna hållarringen från toppen av den yttre skon (närmast den bakre delen av fordonet) med hjälp av vallarna att bända bort det. Ta bort brickan och ta bort den yttre skon.
8

Ta en inställning mellan aggregatet och se till att notera hur din bort det för att ersätta den på samma sätt. Det rekommenderas att ta justeraren isär, rengör och smörj på gängorna inuti innan du installerar.
9

Spray fästplattan med broms ren och spraya trummorna ut med broms ren. Torka de tre kontaktpunkter (för varje sko) på fästplattan att skorna kontakt och tillämpa en liberal beläggning av silikon bromsen smörjmedel till dessa punkter.
10

tillbaka utombordaren skon först, sätter innehavet pinnen i toggle spaken genom hålet i skon och låser den in med brickan och låsringen. Håll den på plats, byt nedhållningsorganet stiftet genom hålet och sätt tillbaka hållaren våren och cup med bromsen hållarfjädern verktyget tills spåret i koppen matar genom huvudet på tappen och vrid verktyget 1/2 varv för att låsa stiftet på plats. Upprepa detta steg för inombordsmotorer pad.
11

Byt de övre och nedre justeringsskruvarna fjädrar för att hålla skorna på plats. Byt justerare. Du kommer fortfarande att kunna manipulera skorna isär för att passa in justerskruven. Kontrollera justerdonsarmen är på plats ordentligt. Se till höger om du behöver.
12

Byt skaderegleraren våren. Installera inte trumman men tills du har slutfört den högra sidan så att du kan hänvisa till den vänstra sidan igen om det behövs.
13

När båda sidorna är klar, skjut nya trummor (eller gamla trummor om du inte vill ersätta dem) på de bakre skorna. Om trumman glider lätt, vrid star-hjulet på justeraren tre eller fyra klick för att förlänga skorna isär och glida trumman igen. Gör detta tills trumman fick läggas på skorna med lite kraft. Inte för mycket kraft, men om du kan glida trumman backa lätt, måste du justera skorna utåt lite mer.
14

Byt hjulen och hjulmuttrarna. Dra åt muttrarna så hårt du kan med hjulen förhöjda och sänka Sentra. Dra åt muttrarna i ett alternativt mode med hjälp av justerbara momentnyckel inställd på 80 foot pounds.
15

bort hjulet chock och provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57108.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.