Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vilka är de olika typerna av kolvringar?

Förbränningsmotorn har varit i bruk i över ett sekel, och även om det har ändrats med befordran av modern teknik, är det fortfarande konstrueras med hjälp av samma allmänna delarna och konfigurationer. kolvringarna är bland de viktigaste interna motordelar. Typer
p Det finns bara två typer av kolvringar: kompression och olja. En typisk förbränningsmotor måste antingen två eller tre kompressionsringar. Dessa ringar är alltid de bästa ringar av kolven. Oljan ringen är placerad under kompressionsringar, och endast en olja ring används. Dessa ringar är oftast gjorda av järn, men finns även i stål eller krom plattan.
Funktion

fungerande kolvringarna erbjuder effektivitet och skydd för en motor. De kompressionsringar ger en tät tryckförsegling att säkerställa maximal energi och energieffektivitet från motorn, medan olja från olje ringen smörjer och skyddar en av de mest vitala delarna av förbränningsmotorn:. Kolven


Shape

Kolvringar följa i huvudsak cirkulära formen av kolven det passar. Bortom denna cirkulär form, kan profilen finnas ett antal olika former för att passa alla antal krav. Rektangulär är den vanligaste och grundläggande profil som används, men den yttre kanten kan också rundade, sneda eller ha en kombination av kanter.
Storlek

Kolvringar görs att passa varje diameter kolv som används i varje förbränningsmotor från dem som används i små motorer till gräsklippare dem som används i stor lastbil och marinmotorer. Dessa diametrar kan variera allt från en bråkdel av en tum till över en fot.
Livslängd

Kolvringar är gjorda av järn eller stål och är byggda för att hålla. Under korrekt motorunderhåll (främst oljebyten), kan dessa ringar vara så länge som 150.000 miles eller mer. Engine power modifieringar kan ändra temperaturen och trycket i förbränningskammaren, vilket skapar en mer extrem miljö som kan bära ringar ner snabbt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60027.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.