Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Skador på grund av överhettning i Engines

bensindrivna förbränningsmotorer är avsedda att köras mellan 195 och 220 grader, vilket är ett mycket litet fönster i betydelsen av värme som skapas av motorn. Att låta en motor överhettas kan orsaka katastrofala skador på motorns inre delar och ofta kommer med en dyr reparation räkningen. 220 Grader

när motorn når strax över 220 grader, förbränning av bensinen kan förekomma i andra områden än bara i förbränningskammaren, vilket är känt som detonation. Denna detonation skapar smärtsamma slag mot kolven och kan förstöra kolv, kolvringar och även vevstakslager. Detonation kan skada tändstift och skapa tillräckligt med värme för att verkligen smälta ner marken bandet av tändstiftet.
250 grader
p Om motorn når 250 grader, hela gummi och plast delar av motorn kommer att börja mjukna, vilket kan utgöra en allvarlig risk för motorer med plast inloppsrör, eftersom de kan spricka eller förvränga, förlora sin form och skapa vakuum läckor även efter att motorn har svalnat. Intressanta ställen kommer att börja utveckla inuti förbränningskammaren, vilket orsakar förtändning, som kan vara så skadligt det även kan bränna hål genom toppen av kolven och knäcka den keramiska isolatorn av någon tändstiftet.


265 grader och upp

Vid 265 grader och ovan kommer metallkomponenterna hos motorn, aluminium och gjutjärn börjar mjukna och deformerade. När denna typ av distorsion inträffar kommer topplocket expandera och kan krossa huvudet packningar, vilket skapar en momentan blandning av motorolja och kylvätska. Även efter det att motorn har svalnat topplocken förblir skev och kommer att behöva bytas ut. Den stress från denna värme kan orsaka någon metall komponent i motorns spricker eller skadas bortom reparation. Motorns ventiler och kolvar kan börja svälla och skrot inne i sina hål. I de flesta fall av denna typ av extrem värme, kommer själva motorn gripa allmänhet och behöver bytas ut.
Effekter av extrem värme på kylvätska

A 50/50 blandning av etylenglykol frostskyddsmedel och vatten tål temperaturer upp till 265 grader i ett slutet system innan det börjar koka. När motorns kylvätska blir det varmt det kan potentiellt producera hål och läckor i gamla kylvätskeslangarna. En åldrig radiator kan brista och spy het kylvätska i någon och alla riktningar. Om kylvätskan blir det varmt och lyckas arbeta sig in i vevhuset, kommer alla lager och tätningar till vevaxeln vara förstört.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62275.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.