Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 1985 Saab 900 s Bromsbelägg

The 1985 900, gjord av svenska biltillverkaren Saab, är ikoniska för det ser ut, kan prestanda och motor design.Owning någon importerad bil bli dyrt. Den rutinunderhåll ensam kan lägga upp snabbt. Saabar är inget undantag. Ändra främre bromsbelägg på 900 själv kan minska en del av denna kostnad. Saab avråder användare byte av bakre dynorna, eftersom specialverktyg krävs. Saker du behöver
Clean kalkon Baster
ren handduk
Däck järn
Jack Sida 2 pallbockar Sida 2 stoppklossar
15 mm nyckel
13 mm hylsa och Ratchet Flighter Long platt skruvmejsel
Brake Cleaner Review Slip-gemensamma tänger. (Eller C Clamp) katalog Momentnyckel (rekommenderas) katalog Temperaturbeständig syntetiskt fett
Rust remover sprej (troligtvis nödvändig)
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Ställ bilens nödbromsen. Öppna huven och koppla bort den negativa (-) batterikabeln, med hjälp av en skiftnyckel. Minuskabeln är oftast svart.
2

Öppna bromsvätskebehållaren och kontrollera bromsvätskenivån. Du kommer att dra tillbaka kolvarna i bromsok senare, vilket gör att bromsvätskenivån att stiga och eventuellt spill, så om tanken är mer än halvfull, använd kalkon Baster att ta bort en del av vätskan, för att förhindra spill. Sätt vätskan i en lämplig behållare.
3

Placera de två stoppklossar bakom bakhjulen. Lossa alla fyra muttrarna ett helt varv endast på de två framhjulen, med hjälp av däck järn. Ta inte åt muttrarna.
4

Hissa upp bilen på rätt stöttningspunkt (placerad bakom framhjulet). Sätt en pallbock, justera den till önskad höjd och se till att den är säker. Sakta sänker bilen på stödbenet. Upprepa denna process på den andra sidan. Båda framdäcken ska nu rensa marken.
5

Ta bort muttrarna och ta bort båda framhjulen. Utför det här jobbet på en sida i taget, så du kommer alltid att ha en komplett montering som en visuell referens. Addera Ta bort den gamla Bromsbelägg
6

bort den sänka 13 mm tjocklek bulten på baksidan av bromsok. Använd 15 mm nyckel för att hålla 15mm hex (sitter på bromsok sidan) på plats medan du använder 13 mm hylsa för att ta bort bulten.
7

Placera stor skruvmejsel mellan rotorn och oket och använda den för att börja komprimera kolven. Gör detta tills kuddarna lossar från rotorn. Sväng bromsoket uppåt tills den går fri från rotorn. Det finns en god chans att tjockleken blir rostiga. Om det behövs, spraya den med rost spray, vänta 10 minuter, torka rent, och försök igen. Ta bort bromsbeläggen.
8

Rengör alla ytor med broms renare.
9

Skjut den övre sliden ur konsolen och ta av bromsoket. Använd slip-gemensamma tänger eller en C-clamp till fullo komprimera kolven i bromsoket.
10

Kontrollera skicket på dina rotorer. Om rotorerna är skev eller skåra (räfflad), byt ut båda (inte bara en) av dem. Detta är lämpligt i alla fall. Addera Installera nya bromsbelägg
11

Dra ut den nedre glidstiftet ligger i bromsok fästet. Använd en värmetåliga syntetiska smörjmedel för att smörja glidstift. Tryck på den nedre tappen tillbaka i hållaren.
12

Smörj baksidan av båda bromsbeläggen och alla sidor som berör bromsok med samma temperatur resistent syntetiskt fett. Applicera fettet sparsamt, och vara noga med att inte få någon på ytan som kommer att beröra rotorns.
13

Montera den yttre dynan i fästet för oket. Installera sedan innerdyna med sina clips i bromsoket s kolven. Tillbaka till det ursprungliga hålet i toppen av bromsok mount
14

Skjut det övre stiftet, som fortfarande bör fästas bromsok, .
15

Swing bromsok tillbaka den i läge och sätt tillbaka den undre 13 mm bult. Var noga med att inte krusa bromsledningen. Om bromsledningen stör, tryck den åt sidan, men inte böjer den.
16

tillbaka bromsok, och se till att skallra klipp på toppen av dynorna blir komprimerad med tjockleken. Detta kommer att förhindra hang ups och klapprande senare.
17

Replete processen på andra sidan.
18

Byt hjulen och hjulmuttrarna.

19

Hissa upp bilen, en sida i taget, och ta bort domkraften. Sakta sänker bilen till marken och använda momentnyckel för att dra öronen till 80 foot-pounds. Fyll Bromsvätskebehållaren till "FULL"-markeringen. Anslut batteriet kabeln.
20

Pump bromspedalen tills den känns fast. Detta justerar kolvarna till de nya dynorna. Justera bromsarna innan körning, inte under körning. Detta är viktigt.
21

Testa bilen vid mycket låga hastigheter först och arbeta dig upp till högre hastigheter. Kom ihåg att använda nödbromsen om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58583.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.