Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ta bort den bakre bromsbelägg på en GS 300

sysselsättningsgraden i bilverkstäder är höga. Det är därför det är viktigt att du ska kunna göra reparationer på din Lexus GS 300, såsom att byta de bakre bromsarna själv. Kontroll av dem bör vara en del av din regelbundet underhåll rutin. Om du väntar tills de blir för tunn, kommer de att börja skära i rotorerna, vilket resulterar i reparationer som är dyrare. Ta bort bromsklossarna från GS är inte en svår procedur och inte kräver några verktyg utöver det vanliga. Saker du behöver
Stoppklossar
Automobile jack
rörtång
Jack stå
Hylsnyckelsats
Wrench in
Vise griptång
Shop trasor
Flathead skruvmejsel
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Parkera GS300 på ett plant underlag och koppla av nyckeln. Placera en stoppklossar framför framhjulen. Lossa muttrarna på hjulet som du kommer att börja med att använda en rörtång, men ta inte bort dem ännu. Höj Lexus på den sida du kommer att starta med hjälp av bil-uttaget. Var noga med att lyfta bilen med den bakre hjälpram och inte mot golvet.
2

Placera en pallbock under GS 300 s hjälpram under fästpunkten och höja den till ramen. Backa på bilen jack något så att bilen vilar på stödbenet. Ta bort lug nötter från hjulet och dra däcket från bilen. Placera tre av muttrarna på hjulnavet handkraft för att förhindra att rotorn från att komma ut.
3

Ta bort fästbultarna från bromsoket med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Öppna avluftningsventilen på bromsoket med hjälp av en liten skiftnyckel. Tvinga bromsok kolv i huset med hjälp av ett par skruvstäd-grepp tång, eller en C-klämma.
4

Lägg ut en gammal bromskloss på kolven för att undvika att skada den med skruvstäd grepp eller klämma. Stäng käftar skruvstäd grepp, eller C-klämma med baksidan av bromsok och bromsbelägg inuti käkarna så att när du stänger käftarna, går tillbaka kolven i bromsoket bostäder. Stäng avluftningsventilen på bromsoket med skiftnyckel.
5

Städa upp någon bromsvätska som kommer ut med butiken trasor. Bänd anti-squeal våren ur bromsoket med hjälp av en skruvmejsel. Ta bort klämman från dynan styrstift med en tång och dra styrpinnen ut. Ta bort anti-skrika shims och bromsbelägg från bromsoket.
6

Sprid lite bromsfett på båda sidor om de inre anti-skrika shims. Placera shims på varje dyna och se till att pilarna på de inre shims i samma riktning som skivan roterar. Montera plattorna och shims i bromsoket. Montera styrpinnarna och fäst klämman på plats i slutet av den med en tång.
7

Placera anti-squeal våren på bromsok, vilket gör att den höjs och säker. Placera bromsok på monteringsvagga och installera de kvarhållande bultarna med en hylsa och spärrskaft. Placera hjulet på Lexus GS300 och dra åt muttrarna med hjälp av rörtång. Hissa upp bilen tillräckligt högt med bilen domkraften så att du kan ta bort stödbenet.
8

Sänk Lexus till marken och upprepa proceduren på det andra hjulet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59322.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.