Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Front Hub Assembly

Bilar som används för att monteras med lös bärande förpackningar i framvagnen, som hjälpte vrid rotorn runt spindeln. Kullager kommer nu i slutna församlingar, vilka integrerar i navet också. Sealed monterar inte bara göra för mindre underhåll på bilens ägare, men de är också lättare att ta bort och installera. I det här fallet är projektet fordonet en 2009 GMC Sierra, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Ratchet och uttag, 3/8 tum
Blue Gänglåsning
ersätter nav
Visa mer Instruktioner
1

Lyft upp framsidan av bilen med domkraft och ställ den på pallbockar. Kontrollera att fordonet är fast på läktaren innan krypa under den. Ta bort de främre hjulen med däcket järn och ställa dem bort från arbetsytan.
2

Unbolt främre bromsok från styrspindeln och ställ den på en extra pallbock så att det stöds och inte sätta press på bromsledningen. Skjut den främre rotorn bort från navet och placera den åt sidan.
3

Dra ledningsnätet framifrån nav med händerna och lossa selen från de övre bärarmarna och rama liksom. Skruva loss navet från styrspindeln med en 3/8-tums Ratchet och uttag, skjut navet bort från styrspindeln.
4

Häll några droppar av den blå Gänglåsning på slutet av bultarna fabriken nav, håll sedan byta navet på styrspindeln. Trä bultarna fabriken nav i navet och sedan dra dem på plats med hjälp av en 3/8-tums Ratchet och uttag. Anslut ledningarna tillbaka i selen och fäst den till fabriken videoklipp med dina händer.
5

Skjut rotorn tillbaka till navet och skruva bromsok till styrspindeln med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Installera framdäcken med ett däck järn och sedan sänka den bort av domkraften med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60165.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.