Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bakbromsen rotorer på en 2003 Sport Trac

Ford Explorer Sport Trac var en fyrdörrars bil med en kort pickup säng på baksidan. Den 2003 Explorer Sport Trac fanns i två-och fyra-hjulsdrivna paket. Den 2003 Sport Trac presenterade en 215-hästkrafter 4,0-liters V-6 motor. De bakre rotorerna på 2003 Sport Trac hålls på plats av rotorn. Det finns ingen skrymmande monteringsräls bort. Insidan av den rotorer huset parkeringsbromsreglaget skor, vilket gör avlägsnandet av rotorerna något svårt om skorna är överjusterad. Saker du behöver
Däck järn
2-ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar
platt skruvmejsel
3/8-inch-drive Ratchet och Torx bit set ( stjärnformade bitar) katalog Liten brytjärnet
1 tub skivbromscaliper fett
1 burk aerosol bromsrengöringsmedel
1 liten flaska
bromsvätskebehållare Nya broms rotorer
Nya bromsbelägg
1/2-inch-drive till 3/8-inch-drive adapter
1/2-inch-drive momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Open huven på Sport Trac och kontrollera bromsvätskenivån i behållaren. Avlägsna vätskan i reservoaren med en flaska sifon, tills vätskan är nere ungefär en halv tum under märket "FULL".
2

Lossa de bakre muttrarna på lastbilen, med ett däck järn . Höj bakdelen av trucken med en domkraft. Place jack står under båda ändarna av axelhuset, cirka 4 inches inåt från bakhjulen. Ställ Sport Trac ner på pallbockar. Ta bort de bakre muttrarna, ta sedan bort bakhjulen från trucken. Addera 3

bort bromsok montering bultar från ena sidan av Sport Trac, med en spärr och en Torx-fattning. Avlägsna bromsok från bromsenheten, med användning av en brytjärnet om det behövs. Häng bromsok bakifrån spiralfjädern, med en metall klädhängare eller stång.
4

Ta bort den yttre bromsbelägg från tjocklek, med hjälp av en platt skruvmejsel för att bända flikarna på dynan gratis från bromsoket. Installera en C-klämma runt den inre dynan och den bakre delen av bromsoket. Dra åt C-klämman för att komprimera bromsok kolv helt i bromsoket. Ta bort C-klämman och bromsbelägg när du är klar. Bänd bromsbelägget fri från insidan av bromsok kolv om det behövs.
5

Ta bort den gamla bromsrotorn för hand. Om rotorn har fastnat, ta bort ovalformad gummipropp på bromsen fästplattan, bakifrån bromsenheten. Sätt en platt skruvmejsel och skjut inställningsratten uppåt för att lossa skorna parkeringsbroms, inifrån den bakre rotorn. Tryck på den upphöjda ytan av rotorn till vänster och höger (mot rotorn), lätt med en hammare, för att hjälpa till att driva skorna parkeringsbromsen och beklädnader inåt för att lossa rotorn.
6

Coat navsida som passar ihop på baksidan av rotorn noggrant med bromsok fett. Detta kommer att förhindra rotorn från att gripa på navet ansikte på grund av korrosion. Inspektera parkering bromsbelägg sko. Skorna är inte så tjock att börja med, men om de är slitna ner till metallen underlag, de definitivt behöver bytas ut. Parkering bromsbackar slits olika, beroende på hur du använder bromsen och hur ofta.
7

Installera den nya bromsen rotorn på navet för hand. Slå ett enda lug mutter på en av bultarna, tills den ligger an mot ansiktet av en ny rotor. Detta kommer att hålla rotorn på plats för resten av installationen. Spraya hela inombords och utombords ansikten rotorn med aerosol bromsrengöringsmedel. Ta bort allt rostskyddsmedel olja från bromsrotorn fabriken. Ta bort eventuella oljiga fingeravtryck du kan ha lagt på rotorn också.
8

Coat en ny inombordare bromskloss med ett tunt lager av bromsok fett. Montera nya bromsbelägg inuti bromsok kolv hålet. De tre stiften i ett triangulärt mönster på inombordsmotorer pad kommer att fånga bromsok kolv. Använd en platt skruvmejsel för att försiktigt bända dynan helt i kolven hålet om det behövs. Montera utombordaren pad genom att trycka den på bromsok, sedan använda en platt skruvmejsel för att justera pad flikarna i strecksatser på caliperhuset.
9

Haka bromsoket från spiralfjädern och placera bromsok tillbaka på bromsanordningen. Installera en halv tum hona till 3/8-tums hane adapter på din momentnyckel, därefter installera Torx bit på adaptern. Dra bromsok montering bultar till 24 foot-pounds med en halv-tums-enhet momentnyckel och uttag. Byt gummiproppen på fästplattan. Ta den enda tappmuttem från framsidan av rotorn.
10

Upprepa steg 3 till 9 för att slutföra rotorn byte på den andra sidan av Sport Trac.
11

Höj Sport Trac bort av pallbockar, ta sedan bort läktaren underifrån lastbilen. Sänk Sport Trac till marken. Dra bakhjulen till 100 foot-pounds av vridmoment med momentnyckel och en hjulmutter socket. Kontrollera din bromsvätskenivån under huven, och tillsätt vätska tills nivån når "Full"-märket på behållaren. Montera och dra åt tanklocket.
12

Sitt i förarsätet i Utforskaren, och pumpa bromspedalen ungefär 10 till 15 gånger långsammare. Om bromspedalen inte stelnar efter ca fem pumpar, och pedalen sträcker nära eller hela vägen till golvet, sluta pumpa. Kontrollera bromsledningarna för läckor. Om inget läckage finns, fortsätt sedan till blödning i bromssystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59288.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.