Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar frambromsarna på en 2002 Nissan Xterra

En ny SUV, Frontier-baserade Xterra, slog Nissan utställningslokaler i 2000 års modell. Den första generationen Xterra hängde bara runt i två årsmodeller, eftersom Frontier och Xterra fick lindriga styling uppdateringar för 2002. Den 2002 Xterra kom standard med en 2,4-liters fyrcylindrig motor som producerade en respektabel 143 hästkrafter. Denna SUV hade även två 3,3-liters V-6: or tillgängliga - en var en 170-hästkrafter version och den stora pojken var den 210-hästkrafter, kompressormatade modellen. Oavsett alternativ, hade 2002 Xterra samma ovanliga broms setup, vilket kräver att du tar bort navet för att få tillgång till rotorn. Saker du behöver
Ratchet
Socket
Ordet jack
Jack står
Blocknyckelsats
Bungee strap
skruvmejsel
Spetstång
Vice med gummi käke beskyddare
Ny rotor
Momentnyckel
ny saxpinne
Nya bromsbelägg
8-tums C-clamp
dräneringskärlet
DOT 3 bromsvätska

Visa mer instruktioner
1

Lossa främre muttrarna med Ratchet och uttag och höja framsidan av Xterra med en domkraft. Slide pallbockar under Xterra s ramskenor och sänka SUV på domkraften. Ta bort de främre muttrarna och ta bort framhjulen.
2

Ta bort de två bromsok bultar med en spärr och uttag som du håller bromsok stiften från svarvning med en kombination skiftnyckel. Lyft bromsok från sitt fäste och hänga den från en närliggande upphängningskomponent med ett bungee rem.
3

Skjut de inre och yttre bromsbelägg från bromsok fästet. Dra pad tofflor - den tunna metall shims som går inne i konsolen, över och under bromsbelägg - från bromsok fästet. Ta bort de två skruvarna som håller bromsok fästet och dra bromsok fästet av främre spindelenhet.
4

Bänd dammskyddet från mitten av navet med en skruvmejsel. Dra ut sprinten ur spindelaxeln med nål-tång och dra kronmuttern hållaren från spindeln axeln. Avlägsna spindeln muttern med en spärr och uttag.
5

Dra nav-och-rotoranordning från spindelaxeln. Iaktta försiktighet för att inte störa den inre eller yttre hjullagret.
6

Placera nav-rotoranordning, hjulbultar uppåt, i ett skruvstäd med skydd gummi käke och dra säkra navet och rotorn. Ta bort de sex skruvarna som håller rotorn på navet med en spärr och uttag. Ta navet och rotorn från vice och skjut in rotorn från navet.
7

Skjut en ny rotor på navet på samma sätt den gamla rotorn installerades. Passa in bulthålen på rotorn med de i navet. Hand-gänga navet-till-rotor bultar, därefter fast nav och rotor i gummi-Jawed vice igen. Dra åt de sex nav-till-rotor bultar till mellan 36 och 51 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
8

bort nav-och-rotoranordning från vice och skjut tillbaka den på spindelaxeln, dra mycket försiktigt för att inte störa de inre eller yttre hjullager inne i navet. Skjut brickan på axeln axeln och dra åt spindelmuttern.
9

Dra spindelmuttern till mellan 25 och 29 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Snurra navet tre eller fyra varv i varje riktning att SITTA lagren. Dra åt spindelmuttern till mellan 25-29-foot-pounds igen. Lossa spindeln muttern ca 45 grader, ställa kronmuttern hållaren över muttern, rikta en dal i hållaren s krenelerade topp med hål genom spindeln. Skjut en ny saxpinne genom hålet i spindeln och böj benen i motsatta riktningar med nål-tång för att låsa den på plats.
10

Ställ bromsok fästet tillbaka på spindelenhet och hand -trä konsolens skruvar. Dra åt Okfäste bultar till mellan 101 och 131 foot-pounds. Press ny platta tofflor, som kommer med de nya dynorna, i sina uttag i bromsok fästet. Skjut nya bromsbelägg i bromsoket fästet.
11

Placera den gamla inre bromsbelägg inuti bromsoket så den får kontakt med bromsok kolv. Placera en 8-tums C-klämman över oket och dra åt den tills klämbulten berör den inre bromsklossen och klämman ansikte vidrör baksidan av bromsok.
12

Placera ett uppsamlingskärl under bromsoket. Öppna avluftningsventilen på baksidan av tjocklek genom att vrida ventilen moturs ett halvt varv med en kombination skiftnyckel. Omedelbart börja dra åt C-klämman tills kolvarna dras in helt i bromsoket s hålet. Omedelbart åt avluftningsventil. Torka bort bromsvätskan som släpptes ur avluftningsventilen med en trasa.
13

Ta bort C-klämma och dra gamla bromsbelägg från tjocklek. Ställ bromsok på sin konsol och hand-gänga de två bromsok bultar. Håll varje bromsok pin stadigt med en kombination skiftnyckel som du moment varje bromsok bult till mellan 16 och 23 foot-pounds.
14

Upprepa steg 2 till 13 för att byta bromsar på den andra sidan av Xterra .
15

tillbaka framhjulet på de främre naven och dra åt muttrarna. Höj Xterra av domkraften står med en domkraft och ta läktaren. Sänk SUV till marken och dra åt muttrarna, i ett korsvis, till mellan 87 och 108 foot-pounds.
16

Tryck och släpp upp bromspedalen tills den känns fast. Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern, lägga DOT 3 bromsvätska tills den når "Max" linje, om det behövs
17

Ta alla gamla vätskan i avloppet pan till en lokal. används fordonsindustrin center vätska återvinning. Vissa Bildelsaffärer tar gammal bromsvätska gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59349.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.