Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort rattstången från en 1980 Ford F150

Som ett fordon blir äldre, dess komponenter börjar bära ner, särskilt de som används ofta. Rattstången har många interna komponenter som kan börja brytas ned, och för övrigt kan gunga och anslutningen till koppling såväl lossna. I en 1980 Ford F-150, är ​​det bästa sättet att fixa en lös kolumn problem att ersätta den helt med en ombyggd eller en ny kolumn. Det första steget i detta underhåll uppgift är att ta bort den gamla rattstång från fordonet. Saker du behöver
skruvnyckel som
platt skruvmejsel
kryssmejsel
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Tryck ned pedalen parkeringsbromsen för att säkra fordonet. Pop huven. Leta reda på anslutningen mellan rattstång och styrlänkaget, med hjälp av en skiftnyckel. Dra kopplingen ut ur kolonnen.
2

Ta bort skruvarna placerade vid basen av kolonnen, på insidan av fordonet, med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Ta bort locket rattstången, med hjälp av Phillips-skruvmejsel. Ta bort kabeln skiftindikeringen från sidan av kolonnen, med platt skruvmejsel, om du äger en automatlåda fordon.
3

bort sargen för mätaren klustret, med hjälp av Phillips-skruvmejsel. Unbolt fästet kolumnen stöd från pedalen fästet, med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag. Koppla ledningarna till kolonnen med hjälp av händerna.
4

Lyft kolumn uppåt och bort från instrumentpanelen och sedan skruva isär fästet kolumnen stöd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60484.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.