Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en 327 Kamaxel

Den 327-cubic-tums Chevy small-block motor blev producerats från 1962 genom 1969 i standard-prestanda och high-prestanda versioner. Därför att den delar den samma grundkonstruktion som andra small-block-Chevy-motorer, är det kamaxeln installationen proceduren den densamma tvärs alla förskjutnings först-generationens small-block-Chevy-motorer. Den 327 använde ett platt-lyftare kamaxel med antingen hydrauliska eller mekanisk lifters. Installationen är mer tid tidskrävande om motorn är i bilen som motsatt till på en motor stand - ett första-timer bör planera att tillbringa en hel dag, eller helg, att göra så. Korrekt kamaxel break-in är avgörande på platt-Nock kammar, så följa tillverkarens: s anvisningar noggrant upon initial start-up. Saker Du ska Behöver
Replacement cam och lyftare
Motor verktyg
Kylvätska drain pan
Harmonisk balancer borttagning /installation Tool Review handdukar Shop eller handdukar papper
Packningssatser uppsättningar /tätningar
Assembly lube
Timing ljus

Visa Fler Instruktioner

1

Tappa ur motorns kylvätska från den kylaren och ta bort alla motorkomponenter knutna till den framsidan av motorn. Om du behöver mer rummet, ta bort radiatorn. Lossa de bultarna på olje pan, och sänk det nog så att du kan ta bort transmissionskåpan. Avlägsna den vattnet pump, harmonisk balansaxel-och timing lock. De kamaxel timing kugghjulen är nu synliga. Rotera motorn - genom handen -. Så att inställningsmärkena varumärkena (prickar) på den vevaxeln kugghjulet är vid 12-position klockan och den kammen markeringen är vid 6-o'clock positionen

2

Ta av distributören cap-och gnista-tändkablarna. Gör en anteckning eller ta en fotografi av den positionen av den distributören bostäder positionen och den riktning rotorn är spetsig, och ta sedan bort distributören. Ta bort intaget grenrör /förgasaraggregat. Ta bort de ventilkåpor och lossa de rocker-arm nötter nog för att ta ut de pushrods. Lay butik handdukar eller handdukar papper i den lyftaren valley för att förhindra att skräp från att komma in i motorns vevhus, och ta sedan bort de lyftarna. Rengör och skrapa alla packningsytor på cylindern huvudena.


3

Ta bort de gamla lifters. Lossa de tre bultarna på den kamaxlarnas timing-chain kedjehjul, ta bort den kedjan och därefter temporärt reattach kammen kedjehjulet. (. Den cam kedjehjulet kommer stöd i att ta bort kamaxeln lättare) lindra försiktigt den gamla kamaxeln framåt ut ur av blocket - försöka stödja det hela vägen ut så att det gör inte är scratch, skrapa eller ding en kamaxel bäring på vägen ut.

4

Rengör och smörj de bakre fyra loberna av nya kamaxeln med den tillverkarens: s rekommenderade montering lube, och partiellt installera kamaxeln. Fäst den kamaxelns timing kugghjulet (tandhjul) till kammen, och långsamt vägleda kammen tillbaka in i blocket återstoden av vägen, att vara vissa att lägga lube till resten av de loberna när du vägleda de kamaxeln in i plats. Demontera den timing kugghjulet, loop den kedjan över båda kedjekransar och installera om den cam timing kugghjulet till den cam - dra åt till rekommenderade momentvärden. Montera de nya lifters efter applicering generösa mängder av montering lube.

5

Återinstallera pushrods och förinstallerar den ventilen-Lash enligt tillverkarens: s instruktioner. Fortsätt att återmontering av motorn i omvänd ordning jämfört med demontering. Vid start av motorn för första gången, låt inte den motorn köras vid mindre än 2.000 till 2.500 RPM för färre än 20 till 30 minuter såvida det inte finns en läcka. Kontrollera för eventuella andra frågor, korrigera som behövs och justera tändningen timingen.




.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61879.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.