Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter vattenpumpen på en 2005 Silverado

Vattenpumpen på en 2005 Chevrolet Silverado cirkulerar kylvätskan genom motorn och kylaren, liksom värmaren. När vattenpumpen misslyckas kommer kylvätskan cirkulerar inte och bara sitter i slangarna och motor, samla värme och orsakar att motorn överhettas. Om detta händer, kan motorn skadas allvarligt. Om du tror att din Silverado s vattenpump kan misslyckas, byt ut den mot en ny. Saker du behöver
dräneringskärlet
3/8-tums breaker bar
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
fläkt koppling skiftnyckel
bandnyckel
Tänger
Mechanics trasor
Aceton
tätningsmedel
Packning skrapa
Byte vattenpump
Byte vattenpump packning
50-50 förspädd kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Park Silverado i ett svalt utrymme och låt motorn svalna. Gå under den främre av trucken och hitta petcock på botten av radiatorn. Vänd petcock och tömma kylvätska i tråget. Öppna huven och ta bort kylarlocket.
2

Avlägsna fläktkåpa på motorn med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Ta bort fläkten kopplingen på vattnet remskiva med bandnyckel och fläktkoppling skiftnyckel, dra sedan ut den i motorrummet. Dra av Värmeslangarna och termostaten slangarna med tänger. Addera 3

skruva isär vattenpumpen från motorn med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Skrapa vattenpumpen monteringsytan med packningen skrapan, sedan rensa bort ytan med en mekaniker trasa indränkt i aceton.
4

Sätt på ett tunt lager tätningsmedel på båda sidor av ersättande vattenpump packning. Montera pumpen byte vatten och vattenpump packningen på motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

Installera Värmeslangarna och termostaten raden med tång. Installera fläkten på vattenpumpen med bandnyckel och fläktkoppling skiftnyckel. Sätt tillbaka fläktkåpa med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag.
6

Öppna kylarlocket och fyll upp kylaren med 50-50 förspädd kylvätska, sedan installera kylaren cap. Starta trucken. Justera klimatkontroll till högsta fläkthastighet och högsta värmeläget. Låt bilen gå tills temperaturmätaren når halvvägs, sedan stänga av Silverado och låt den svalna. Öppna kylarlocket och fyll kylaren resten av vägen med 50-50 förspädd kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61532.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.