Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur vill kolla en Toyota Arm Lastbil Kontroll

styrarmarna på en Toyota lastbil är en del av den främre hjulupphängningen, och de håller hjulet rör sig uppåt och nedåt vertikalt i främre änden. Dessa styrarmar har komponenter som kan slitas ut med tiden, vilket kan påverka anpassningen samt stabiliteten i framvagnen. För att avgöra om du måste reparera din kontroll vapen, måste du först kontrollera dem för att avgöra vilka delar som är i behov av utbyte. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp den främre änden av lastbilen så att de främre hjulen är upplyfta från marken. Ställ pallbockar på sidorna av lastbilen och under ramen, sedan sänka domkraften ner.
2

Lade sig på din sida så du är vinkelrät mot lastbilen. Placera huvudet i hjulet väl så att du tittar på den främre hjulupphängningen. Shine ficklampan på bussningarna på länkarmen. Dra hjulet med ena handen fram och tillbaka och se om det finns onormala rörelser på bussningen, som stort spel i kontrollgruppen och ett rasslande ljud.
3

Pull och tryck på hjulet fram och tillbaka och lysa med ficklampan på kulleden, som är i andra änden av styrarmen, ansluten till styrspindeln. Leta efter läckande fett ur kulleden, liksom överdrivet spel eller slask. Lyssna efter en knackar buller samt.
4

Ta av däcket med däck järn, så ibland är det lättare att hitta dessa problem utan hjulet på vägen. Tryck och dra i bromsen rotorn igen, titta på kulleder och kontrollera arm för att kontrollera för lek. Om kulleder har lek, då kulleder bör ersättas. Om den bakre delen av styrarmen är knackar eller bussningen är sliten, kommer bussningarna behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60495.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.