Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du hittar en olja Sensor i en 1994 Camry LE

Den 1994 Camry LE olja sensor utlöser oljetryck varningslampa. Om denna varning inte, i nästan alla fall orsaken beror på en defekt oljetrycksgivare. Dessa enheter är också benägna att läckage, eftersom de innehåller trycksatt het olja för att arbeta. Periodvis lyfta huven och kontrollera tillståndet hos sensorn är en god vana att utveckla. Om oljan tänds och lyser, signalerar det oftast på allvarliga motorproblem. Saker du behöver
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på bilen och inspektera oljan sensorn. Det är på den längst till höger sida av motorn, mycket nära toppen och strax under ventilkåpan. Det finns två trådar i en rund, svart kontakt som ansluts till sensorn.
2

Ta bort pluggen och kontrollera anslutningen. Se till att den är ren och fri från olja. Om det finns några tecken på olja inuti pluggen, oljan avsändaren läcker. Det kan bara vara början till sippra, men det läcker ändå. Byt ut det.
3 p Om sensorn verkar ha oljiga rester på sin kropp, ta bort den för närmare granskning. Titta på botten av sensorn. Det finns ett hål i sitt centrum. Om hålet är caked över med kolrester, byt ut den. Det kan inte ge en exakt läsning om den är blockerad. Dessa enheter är billiga, så om det finns tvivel om integriteten hos sensorn, installera en ny.
4

Montera en ny sensor genom att trä in den i hålet och snugging ner det med en skiftnyckel. Var säker på att kontakten är ren och torr, skjut det på plats på de två stiften olja sensor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61006.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.