Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den främre bromsarna på en 1997 Audi A4

Under 1996 års modell, Audi - Volkswagen lyx affiliate - släppte A4 som en sub-lyx sportsedan baserad på samma plattform som VW Passat. Den 1997 A4 hade två bromssystem tillgängliga. Standarden bromssystemet var en run-of-the-mill, singel-kolv-bromsok system som inte var mycket annorlunda än de flesta fordon. Tillvalet bromssystemet var en dubbel-bromsok-kolv system som också förts flytande bromsok. Detta frivilliga systemet är till skillnad från de flesta bromssystem, vilket ersätter bromsarna på det en intressant, men inte alltför svår, uppgift. Saker du behöver
Clean kalkon Baster
Liten, står förslutningsbar behållare
Ratchet
Hylsnyckelsats
Ordet jack
Jack
Spetstång
Liten platt- head skruvmejsel
Hex-Bitshylsa
bungee rep
stjärnskruvmejsel
Hammer
gummiklubba
Rotorer (tillval) katalog Momentnyckel
8-tums C-clamp
Ren, luddfri trasa
Skivbroms fett
DOT 4 bromsvätska
Torx-bit socket
Visa fler instruktioner
Single-Caliper-kolvsystem

1

Skruva av locket från huvudcylindern och hävert ut ungefär hälften av vätskan från huvudcylindern med en ren kalkon baster. Överför siphoned vätskan till en liten, förseglad behållare och försegla behållaren.
2

Lossa främre hjulskruvarna med en spärr och uttag, samt höja framsida A4 med en domkraft. Position pallbockar under bilens hjälpram och sänka A4 på pallbockar. . Ta bort hjulskruvarna och ta bort framhjulen
3

Dra ändarna av den yttre bromsbelägg hållare - metall fjäder spänner den bakre delen av den yttre bromsklossen - från hålen i bromsok med tång. Dra den yttre hållaren bromsbelägg från tjocklek och yttre bromsklossen.
4

Bänd gummihylsorna från bromsoket styrpinnarna med en liten platt skruvmejsel. Lösa bromsok styrpinnarna med en spärr och hex-bitars socket, och dra bromsok styrstift från bromsoket.
5

Dra bromsok fram och bort bromsok fästet och skjuta den från spolen våren med ett bungee rep. Låt inte bromsoket hänga med sin gummislang. Dra de gamla bromsbelägg utanför bromsok fästet.
6

bort de två Bromsokshållare bultar med en spärr och uttag, och dra bromsok fästet av främre navet.
7 < p> Koppla ur motorns fästskruven med en stjärnskruvmejsel. Om skruven inte blir lätt, knacka lätt på huvudet på den med en hammare för att frigöra det. Drag av rotorn från det främre navet. Om rotorn sitter fast, knacka lätt den bakre delen av den med en gummiklubba för att frigöra den
8

Inspektera framsidan och baksidan av rotorn för några visuella defekter, inklusive:. Djupa spår, tecken på slipning, hot spots eller spegelblank glans. Byt ut rotorn med ett nytt om några defekter.
9

Ställ rotorn på främre navet, passa in skruvhålet på rotorn med det på det främre navet. Dra åt rotor-fästskruven med en stjärnskruvmejsel.
10

Installera bromsok fästet på främre navet och dra åt det fästskruvar. Dra åt Okfäste bultar till 92 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
11

Ställ den gamla inre bromsklossen i tjocklek, så det kommer i kontakt med bromsok kolv. Placera en 8-tums C-klämman över bromsok, så den fasta delen vidrör den bakre delen av bromsok och skruven delen vidrör bromsbelägget. Dra åt Tvingfäste att pressa bromsok kolv i bromsoket. När C-klämman stannar, lossa den och ta bort den och bromsbelägg.
12

Montera nya bromsbelägg i bromsoket konsolen, placera inre bromsen så att pilen ingraverat på det pekar nedåt.
13

Rengör bromsok styrpinnarna med en ren, luddfri trasa och applicera ett tunt lager av nya skivbroms fett till den släta delen av bromsok styrtappen. Sätt i styrpinnarna i bromsoket och dra åt dem. Dra bromsok styrstift till 11 foot-pounds med en momentnyckel och hex-bitars socket
14

in de raka ändarna av en ny yttre bromsbelägg hållaren -. Medföljer nya bromsbelägg - i de små hålen på utsidan av bromsok. Tryck på yttre hållare bromsbelägg mot bromsbelägget tills den ligger an i spåren i bromsoket. Tryck gummiskydden tillbaka på plats över bromsok styrstift.
15

Upprepa steg 3 till 14 för att byta bromsar på den andra sidan av A4.
16

Sätt tillbaka framhjulen på A4: s nav och Handdra hjulbultar. Höj Audi av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna, i ett korsvis, till 89 foot-pounds.
17

Tryck och släpp bromspedalen tills den känns fast, så kolla bromsvätskenivån i huvudcylindern. Lägg DOT 4 bromsvätska till huvudcylindern tills nivån når "Max" linje.
18

Ta gammal bromsvätska i tillsluten behållare till en begagnad-bil-fluid-återvinningscentral för omhändertagande. Många bildelar butiker tar gammal bromsvätska gratis. Addera Dual-Caliper-kolvsystemet
19

Följ steg 1 och 2 i avsnittet "Single Piston Brake Borttagning "för att ta bort överflödig bromsvätska, höja A4 och ta bort hjulen.
20

bort de två Torx skruvarna som håller de yttre bromsbeläggen med en spärr och Torx-bitars socket. Dra de två yttre bromsbeläggen från bromsoket genom hålet ovanför varje bromskloss.
21

Tryck och håll in knappen på bromsbeläggens slitage sele sensor ledningar, och dra selen från A4: s sele. Tryck bromsoket mot insidan av A4 tills det stannar.
22

in en platt skruvmejsel mellan den översta bromsbelägg och bromsok transportören kropp, och bänd bromsbelägg mot rotorn frikoppla pad s fästklamrarna. Dra dynan från oket, genom hålet direkt ovanför bromsbelägget. Upprepa detta steg för att ta bort den nedre, inre bromskloss.
23

Lossa bromsok bäraren fästskruvar med en spärr och Torx-bitars socket. Dra bromsok bäraraggregat av det främre navet och häng den fjäderben våren med ett bungee rep. Låt aldrig ok att hänga med sin gummislang, eftersom detta kan orsaka allvarliga skador.
24

bort, inspektera och installera den främre rotorn genom att följa steg 7 till 9 i avsnittet "Single Piston Brake borttagning. "
25

Ställ bromsok transportören på plats på främre navet och dra åt bromsok bäraren fästskruvar. Dra bromsok transportören behåller bultar till 148 foot-pounds med en momentnyckel och Torx-bitars socket.
26

Skjut den övre inre bromsklossen i den övre inre hålet i bromsoket bäraren. Rada upp fingrarna på baksidan av bromsbelägg med bromsok kolv och trycka kudden mot kolven tills fingrarna in helt i bromsok kolv - extremt försiktig att inte punktera dammskon runt kolven. Upprepa detta steg på nedre inre bromsklossen.
27

Anslut bromsbeläggens slitage sensorn i A4: s kabelnät.
28

Tryck bromsok transportören utåt tills den stannar rörelse. Skjut den övre yttre bromsbelägget i bromsoket bäraren och dra åt den bulten. Skjut den nedre yttre bromsbelägget i bromsoket och dra åt den bulten. Dra bromsklossen fästskruvar till 18 foot-pounds med en momentnyckel och Torx-bitars socket.
29

Upprepa steg 2 till 10 för att byta bromsar på den andra sidan av A4.

30

tillbaka framhjulen, trycksätta bromssystemet och fylla på broms huvudcylinder genom att följa steg 16 till 18 i avsnittet "Single Piston Brake borttagning."


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59289.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.