Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur vet jag om Skjutmått sticker

En klibba auto bromsok är mer än bara ett irritationsmoment. Om ignoreras, kan det leda till farliga körförhållanden och orsaka allvarliga skador på andra komponenter i bromssystemet. Även om olika problem i bromssystemet kan skapa liknande biverkningar, det finns sätt att avgöra om det är bromsok kolv fastnar i ditt fordon. Mekanik för att rekonditionera de bromsok när ett problem uppstod, men med nuvarande arbetskraftskostnaderna per timme på upp till och över tredubbla siffror, är det nu mer möjligt att ersätta den skadade bromsok med en renoverade en. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (2) katalog Lug Ratchet skiftnyckel Mössor och Hylsnyckelsats
mekanik tråd
Skruvmejsel
Stor Tvingfäste
Däck mönsterdjup mätare eller mikrometer
Visa fler instruktioner
1

Provkör bilen. En stickning eller drar bromsok inte medger bromsbelägget att frigöras från ytan av bromsrotorn. Inte bara detta orsaka alltför tidig bromskloss och rotor slitage, men fordonet kommer att bokstavligen köra med bromsen lätt tillämpas hela tiden. En kontrollampa tecken på ett allvarligt sticker bromsok kolv är bilen drar åt ena sidan vid körning. Om du ständigt måste hålla ratten på plats, kan det ha något att göra med styrning eller hjulinställning. Detta kan också betona överföringen av fordonet.
2

Test värmen som kommer från hjulen efter provkörning genom att placera handen nära ratten utan att röra den. Stickning bromsok orsakar bromsbelägg att ständigt dra på rotorerna i bromssystemet och detta kommer att skapa en enorm mängd värme. Värmen kommer att sedan överföra till hjulet /kanten av däcket. Var noga med att inte direkt beröra däckfälg eftersom värmen kan orsaka svåra brännskador.
3

Lyft bilen med en domkraft och fäst den på pallbockar för att visuellt inspektera skillnaden i bromsen pad slitage från ena sidan till den andra. Även kuddar bär mer på ena sidan kan helt enkelt betyda att kuddar felaktigt smorda och fastnat i bron av en tjocklek, kan det tyda också uppkomsten av en klibba bromsok kolv.
4

bort muttrarna med rörtång och ta bort hjulen.
5

Placera toppen av en stor C-klämma över den främre bromsok bostäder och botten av klämman på utombordaren pad och dra åt klämman för att avgöra om bromsok kolven kärvar eller fastnar. En väl fungerande bromsok gör att du kan dra åt C-klämman och komprimera bromsok kolv. En klibba tjocklek kommer att bli mycket svårt, om inte omöjligt, att komprimera. Jämför en tjocklek på samma axel till den andra. Var försiktig vid tillämpningen av detta förfarande till bakre bromsoken på vissa fordon som en del bromsok kolvarna (på vissa import) kräver en skruv-in bromsok kolv och kommer inte att komprimera genom att klämma med en C-klämma.
6

Ta bort bromsok montering bultar och fäst bromsok till fordonets chassi med mekanik tråd. Låt inte bromsoket att dingla betänkligt från gummi broms slang.
7

Ta bort elektroderna från bryggan av bromsok, men markera dem eller placera dem efter avlägsnande för att komma ihåg hur man byter dem i deras exakta, ursprungliga läge. Om dynorna sitter fast i bryggan och måste tvingas eller pried ut med en skruvmejsel, kan detta vara orsaken till problemet och inte bromsok kolv fastnar. Rengör bromsok bron ytan med en stålborste eller en vinklad die grinder och en rekonditionering disk. Avlägsna och rengör metall och sedan ersätta den. Applicera en liberal lager bromsen smörjmedel till de punkter pad kontaktpunkter hårdvara och bron. Detta skulle kunna återuppliva bromssystemet om problemet inte har gjort för mycket skada på bromsbeläggen redan.
8

Ta en övergripande mätning av varje bromskloss tjocklek med hjälp av en lufttrycksmätare mönsterdjup eller en mikrometer. Ta flera mätningar av varje dyna på olika platser och jämföra mätningarna med de andra dynorna. Även om det kommer att finnas vissa variationer i slitage, kanske till och med på samma pad, får en tydlig visuell variation i pad tjocklek vara en indikation på en klibba bromsok. En främre bromsbelägg nöta under 4/32 tum närmar sig behöver bytas. Ett bakre bromsbelägg nöta under 3/32 närmar sig behöver bytas. Skivbromsar bak inte arbeta lika hårt som det främre paret, är så mindre friktion material på dynan mer acceptabelt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57191.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.