Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder en Dial håltolk

Dial-bore mätare (DB) eller mätklockor, när den används tillsammans med en mikrometer, kan ge mycket exakta och precisa inne mätningar. Används för hål på minst två inches i diameter, består de av en bas som inrymmer en utbytbar städ som sätter utbudet av mätningen och en liten glidning stud att när komprimerad ger en avläsning på mätaren eller ringa del av verktyget. Ratten kommer att ha en roterande bezel som vrids till "noll" mätaren vid målet mätningen, som sätts av en separat mikrometer. Dial-hål mätare är användbara vid kontroll för avsmalning eller out-of-runda förhållanden i ett cylinderlopp liksom många andra inne maskinister mätningar. vad du behöver
Dial bar indikatoruppsättning
mikrometer (i det önskade intervallet) katalog Maskinist styre
Visa fler instruktioner
Setup

1

Bestäm grova öppning med en maskinist styre. Lägg regeln över toppen av hålet och klä noll änden av regeln till ena kanten av hålet. Orient regeln så att den punkt mäts är 180 grader från noll ände. Skjut klämman ner regeln att markera kanten av hålet och registrera mätningen.
2

Välj och installera lämplig städet. Städet bör vara tillräckligt lång att kontakta den sida av hålet och något komprimera tappen när den är införd i hålet. Använd inte en överdimensionerad städ och försöka tvinga indikatorn, eftersom detta kommer troligen förstöra noggrannheten av verktyget.

3

Välj en mikrometer i rätt intervall. flesta cylinderborrningar kommer att vara i två-till-tre-tums eller tre-till-fyra-tums intervall. Ställ mikrometer för mätningar av målet eller för en godtycklig mätning. Den godtyckliga mätning bör vara nära målet mätning och vara ett jämnt tal som ska vara lätt att göra snabba matte på att komma fram till den egentliga mätningen. antecknar detta nummer på papper med utrymme att göra enkel addition problem.
4

Sätt städet och stud mellan mikrometer bearbetade ytor. Rotera bezel tills "noll" är i linje med nålens position. DB indikatorn är nu redo att läsa en mätning i förhållande till inställningen.


Använda Indikatorklocka
5

Sätt basen av indikatorn i hålet. Kontrollera att de två kontaktpunkterna är 180 grader från varandra och att varken städ eller stud är hängande på poäng eller cross-hatch mönster av hålet väggen.
6

Håll indikatorn så nära vertikalt som möjligt och försiktigt och något rock DB indikatorn längs städet /stud axel. Nålen kommer att svänga medurs så att verktyget kommer att vertikal och städet /stud kommer till sin rätta position. Läs numret på ratten vid den punkt där nålen slutar rotera medurs och försöker starta backa ner i en moturs riktning. Detta är den "relativa" mått. Numret kan vara en positiv eller en negativ. Anteckna detta nummer och ta bort DB-indikatorn från hålet.
7

Lägg till eller dra ifrån det positivt eller negativt tal, respektive från ditt mål eller godtyckligt antal. Denna slutliga justerade numret är själva mätningen av hålet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59981.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.