Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man gör en bromsledning Dubbel Flair

bromssystem i bilen använder högtryckshydraulvätska att komprimera bromsskivorna eller trummor. För att hantera dessa höga tryck, använder bromssystemet stål linjer med flare och mutter kontakter i ändarna. I händelse av att skada eller modifieringar kräver installation av nya bromsledningar, måste ändarna på de nya linjerna vara exakt blossade att säkerställa en korrekt tätning under högt tryck. Även om det kan verka skrämmande, med några specialitet verktyg och lite övning, vem som helst kan blossa egna bromsledningar. Saker du behöver
Slangar fräs Avgradare
File
Bromsslang mutter
koningsverktyg satt
Visa fler instruktioner
1

Mät och markera bromsledningen som måste facklas. Skjut slangen kniven på bromsledningen och rikta den kapskiva med märket på bromsledningen. Dra tumhjulet på slangen fräs tills den sitter ordentligt på bromsledningen. Vrid slangen kniven runt bromsledningen och dra kniven igen. Upprepa denna process tills bromsen linjen skärs.
2

Grada insidan och lätt lämna utsidan av den avskurna ändan av bromsen linje för att ta bort eventuella ojämna kanter eller fragment av metall som skapats av kniven. Skjut muttern bromsledningen över den avskurna ändan av bromsledningen. Addera 3

Skjut den avskurna ändan av bromsen linje i lämplig storlek hål i koningsverktyg klämman. Placera lämplig storlek fackling adapter på klämman intill den avskurna ändan av bromsledningen. Förläng bromsledningen genom klämman tills den är även med upphöjd ås på fackling adaptern. Dra åt vingmuttern på koningsverktyg klämman tills bromsen linje hålls säkert i klämman.
4

Placera fackling adaptern över den kapade änden av bromsledningen. Skjut fackling verktyget på koningsverktyg klämman och rikta den konformade tryck över hålet i den flänsförsedda adapter. Dra åt koningsverktyg tills fackling adaptern är tätt mot klämman. Avlägsna koningsverktyg och adaptern. Inspektera den vidgade änden av bromsledningen att säkerställa att blossa är jämn och Burr och hålet i bromsledningen är centrerad i flare.
5

Skjut koningsverktyg på koningsverktyg klämman och rikta den konformiga tryck över hålet i den utsvängda änden av bromsledningen. Dra åt koningsverktyg tills den vidgade änden av bromsledningen viks över sig själv. Inspektera den vidgade änden av bromsledningen att säkerställa att blossa är jämn och det finns inga grader eller sprickor i bromsledningen.
6

tillbaka bromsledningen och dra åt muttern med rätt moment specifikationer . Refill och blöder bromsledningarna enligt fordonet eller bromsen tillverkarens anvisningar. Inspektera bromsledningen för läckage efter installationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59141.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.