Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byta ut den bakre rotorerna en Ford F-150

Vissa modeller av Ford F-150 har fyra hjul system skivbroms. Ersättning av de bakre rotorerna är mycket lik den ersättning av främre rotorerna. Bakre rotorer har i allmänhet mindre slitage, men på grund av mekaniska krafter som ställer mycket av bromsmotstånd på framaxeln. Återkommande kontroll av bromssystemet ska omfatta inspektion av rotorn för ojämnt slitage, spår eller notera bultande eller pulserande från de bakre bromsarna. Rotor krävs inte alltid. När tillräckligt metallen föreligger, kan rotorn vara "påslagen" på en metall svarv för att avlägsna brister innan du sätter tillbaka dem på fordonet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
Brake Parts Cleaner Review Wire klädhängare
Gummiklubba
Heavy Hammer
Penetrerande smörjmedel
Tvingfäste

Visa fler instruktioner Review bort rotorn
1 kilar

plats runt framhjulen på F-150. Lossa muttrarna på bakhjulet eller hjul. Jack den bakre delen av trucken. Säkra trucken med pallbockar, för säkerheten. Ta bort muttrarna och hjul.
2

bort bromsok från rotorn. Unbolt de övre och nedre bromsok bultar - naccessible från baksidan av bromsok - och skjut bromsok från rotorn
3

Säkra bromsok till lastbilen med tråd klädhängare. . Låt inte bromsoket hänga av bromsledningar, eftersom skador på ledningarna är möjlig.
4

Inspektera muttrarna för en stoppbygel. Ta bort klippet, om den påträffas, och kasta. Låsclipset är en liten metallskiva som används under tillverkning för att säkra rotorn till navet under monteringsprocessen. Du behöver inte byta ut klippet.
5

Drag av rotorn från klackarna. Ta tag i rotorn med två händer och dra direkt ifrån axeln. Om rotorn är anfrätt på plats, spraya en penetrerande smörjmedel - såsom WD-40 - vid den punkt rotorn ansluter till navet. Vänta 15 minuter och re-försök. Om det behövs, slå rotorn med gummiklubba för att lossa korrosion. Om du inte tänker återanvända rotorn, kan du lossa rotorn med den tunga hammaren.
Byt Rotor
6

Spraya en ny rotor med broms delar renare att helt ta bort eventuella oljor. En oljefilm allmänt tillämpas på nya rotorer för att förhindra korrosion under lagring. Olja kvar på rotorn kan försämra bromsförmågan och orsaka ojämnt slitage och haveri i förtid. Spraya broms delar och nav för att avlägsna smuts och grime. Låt lufttorka, och upprepa om det behövs.
7

Installera den nya rotorn. Skjut rotorn över klackarna tills rotorn är tätt mot navet.
8

Skjut bromsok över rotorn. Skjut den övre och undre bromsok bultar i de kvarhållande hålen, och dra åt.
9

Rengör insidan hjulet väl av hjulet. Smuts eller skräp som håller hjulet väl från att sitta tätt mot rotorn och navet att få rotorn att sätet ojämnt. Felaktigt monterade rotorer slits ojämnt och orsaka bultande, pulserande och dålig bromsförmåga.
10

Skjut hjulet under klackarna. Installera och dra åt alla muttrarna. Sänk bilen och dra åt muttrarna i en stjärna eller motsatt alternerande mönster att jämnt fast hjulet på navet. Dra åt muttrarna efter körning 100 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58920.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.