Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Chrysler Harmonisk Puller Instruktioner

Förr i tiden skulle bakgård mekanik installera och ta bort den harmoniska balanseringsdon från en Chrysler eller någon annan bil med grova verktyg, ibland till och med en klo hammare. Den harmoniska balansblock är en precision komponent, och det tar inte mycket hamrande att skada den. Vissa balansblock monteras i gummi, och om de flyttar, kommer inställningsmärkena inte vara korrekt. Idag stora verktygstillverkare, som Mac verktyg, Snap-on och hantverkare, alla gör en harmonisk balansaxel avdragare och ett installationsprogram verktyg. Dessa verktyg gör bort balancers lätt, utan att skada balancer, motorns vevaxel, eller någons hand. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Wrench in
Shop ljus
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och koppla bort negativa batteripolen på Chrysler batteri. Använd en butik ljus och lysa upp balansblock området.
2

Lossa och ta bort motor remmar som går runt botten vevaxelremskivan. Ta bort de nedre bultarna vevaxelremskiva och lyft bort hjulet. Längre bultar för att fästa den harmoniska Balansblock avdragare till balancer. De gängade hålen används för att montera skivan kommer att vara samma hål som används för att fästa den harmoniska Balansblock avdragare. Addera 3

Skruva centrum balancer bult och bricka från vevaxeln, om sådan finns. Vissa balancers har detta trycks på och har ingen center bultar. Om möjligt, titta på ansiktet på centrumskruven för att se om det finns någon indikation på att det inte är en högergängad. Beroende på året, satte Chrysler vänsterhänta hjulmuttrarna på förarsidan om sina bilar. Många människor vred upp sina muttrarna innan inse det. Vänster hand bultar kan ha en "L" på dem eller en serie spår på kanten av huvudet.
4

Bolt harmoniska balansblock avdragararmar till balansaxel, användning av längre skruvar med brickor som gå igenom avdragararmar och tråd djupt in i balansblock. Sakta dra centrum avdragare bulten. Observera balanseringsdon då den rör sig framåt från vevaxeln. Stöd balansblock att undgå att falla till marken eller in i kylaren där det kan orsaka skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61837.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.