Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur berätta om Bromsbelägg behöver bytas

Att upprätthålla goda pads driftbroms är ett av de bästa sätten att hålla bilen i trim. Regelbundet byte av dina bromsbelägg är inte bara nödvändigt för säkerheten, kan du spara de dyra kostnaderna för att ersätta din rotorer om du låter dynorna blir för tunt. Det finns kontrollampa tecken när det är dags att byta ut bromsbeläggen. Instruktioner
1

En schemalagd ersättare beror. Bromsbelägg kan pågå i tusentals miles beroende på hur du kör. Varje bil och broms frågor tillverkare olika tjänsteleverantörer förslag, men den genomsnittliga rekommendationen för vanlig broms service är var 20.000 till 40.000 miles, enligt 2CarPros.com, en informativ webbplats för bilägare. Kontrollera bilens servicemanual eller tillverkarens webbplats om du redan har ersatt bromsarna. Om du kör på en hel del trafik, är tunga på bromspedalen eller kör i kuperad terräng, kanske dina bromsar behöver bytas ut tidigare än vad som rekommenderas av tillverkaren.
2

Dina bromsbelägg är visuellt låg. Om du har grundläggande kunskaper bil, vet du att bromsbeläggen är innanför ditt hjul. Titta igenom fälgar eller under bilen på motsatt sida av hjulet för att få en titt på dynorna. Om dynan bredd är mindre än 1/4 av en tum, är det snart dags att byta ut bromsbeläggen. Om det är mindre än 1/8 av en tum, bör du byta ut dem omedelbart.
3

Du hör ett gnisslande ljud från dina hjul. Detta är oftast det ljud som många människor väntar på att veta att det är dags att göra en resa till mekaniker. De flesta moderna bromsbelägg har också ett metalliskt slitage sensor som avger ett kvittrande ljud när dynan nivåerna komma ner till 30 procent av sin bredd. Även om detta innebär att du fortfarande har en god mängd din bromsbelägg kvar, bör du ha dem snart bytas. Om de lämnas för länge, kommer de slitas hela vägen ner till metallen basen och spåren orsakar i rotorer. Om du hör ett gnisslande ljud när du bromsar, har det förmodligen nått denna punkt.
4

Du märker ökad bromssträcka. Om det verkar som det är att ta bilen längre tid att komma till en punkt även om du tillämpar samma tryck på bromspedalen, kan det vara dags att byta ut dina bromsar. Även om avståndet du måste trycka ner bromspedalen för att få bilen att stanna ökar, är detta en kontrollampa tecken på samma symptom. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57623.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.