Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man testar Sealed Lead Acid Batteries

Slutna blybatterier blev flitigt under 1980-talet av General Motors. De är fortfarande populära idag och marknadsförs som underhållsfri. En liten ventil är installerad i batteriet för att tillåta gaser att fly. Att inte kunna betjäna var och en av de sex battericeller är en nackdel, särskilt när det kommer till batteri testning. Överlägset, är den mest exakta tillståndet test utfört med en hydrometer. Denna snabba och enkla förfarande testar den specifika vikten av varje cell. Elektrolyt dras in i ett glasrör som flyter en kalibrerad boll. Ju högre det flyter, desto större laddning. Detta är omöjligt med ett förseglat batteri, andra procedurer behövs. Saker du behöver
Voltmeter
Batteriladdare
Lastcell
Visa fler instruktioner
1

Testa batterispänningen. Ställ voltmetern ratten till DC (likström) volt. Placera voltmetern leder på de positiva och negativa batteripolerna. Läs spänningen. Spänningen bör läsa mer än 12,6 volt och mindre än 14,0 volt.
2

Ladda batteriet. Utför en hög hastighet laddning testet. Hook positiva och negativa batterikablarna på batteripolerna och ställa in laddaren till snabbladdning eller boost. Ta en spänning läsning med voltmetern. Om spänningen hastigheten snabbt klättrar och överstiger 14,0 volt, läsa så hög som 17,0 volt, kan batteriet inte innehålla spänning och är defekt. Byt ut batteriet.
3

Utför en långsam laddning test. Långsam ladda batteriet i flera timmar. Kontrollera regelbundet batteriet. Om det bubblar, spyr och har blodbesudlade batterisyra på omslaget, är batteriet defekt och måste bytas ut.
4

utföra ett belastningsprov. Långsam ladda batteriet i flera timmar, över natten om det är möjligt. Om batteriet har klarat alla andra tester, är ren och torr och spänningen läser rätt, bifoga en belastning testare och läste skalan. Nålen ska vara i den gröna zonen. Vrid ratten belastningstest. Detta tillåter ström att flyta in i ett kol högen där den sätts till värme. Gör detta för en ungefärlig tid det skulle ta att starta ett fordon. Nålen bör stanna i den gröna zonen. Upprepa testet två eller tre gånger. Varje gång nålen ska stanna kvar i den gröna zonen. Om det faller in i rött, byta ut batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60755.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.