Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en 700R4 Automatic Transmission

GM 700R4 växellåda användes i flera olika bilar genom åren, bland annat Astro van, S-10 pickup och Silverado. Denna motor är populärt eftersom det var en av de första att innehålla en överväxel, gör att förare kan röra sig med högre hastighet utan att bränna igenom bränsle. Det är inte en lätt uppgift att ta bort en 700R4 växellåda, och kan ta lite tid att göra rätt. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
växellådslyft
1/2-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Open-end
skiftnyckel set
Visa mer instruktioner
1

Lyft upp bilen med domkraft och placera den på pallbockar. Se till att bilen är säker innan du kryper under den.
2

skruva isär drivaxeln från den bakre änden med hjälp av en skiftnyckel. Placera drain pan under tailshaft av överföringen, dra sedan drivaxeln ur den bakre änden bostäder och från överföringssystemet. Detta kommer att dränera en del av vätskan från överföringen. Se till att pannan är där för att fånga det Addera 3

Placera tråget under överföringen pan, sedan skruva isär transmissionen kastrullen från transmission med 1/2-tums Ratchet och uttag. När överföringen pannan tas bort kommer transmissionsolja läcka ut, och tråget ska vara under för att fånga upp vätskan. Detta är ett valfritt steg, men genom att dränera ut det mesta av den återstående vätskan från transmissionen du kommer att förhindra ett mess när du separera transmissionen från motorn. Om du gör dränera överföringen pannan, se till att skruva den på plats innan du fortsätter.
4

unbolt inspektionen plattan som går mellan botten av transmissionen och motorn med 1/2- tums Ratchet och uttag. Skruva loss svänghjulet från momentomvandlaren med en skiftnyckel. För att komma åt varje bult, kommer du med jämna mellanrum "bump" motorn. Uttrycket "stöta" betyder att sätta nyckeln i tändningslåset och snabbt vrida om nyckeln till "Ignition" inställning, som kommer att vända startmotorn snabbt och vrid svänghjulet, så att du kan komma åt de andra bultarna. Detta bör vara en delad andra rörelse, inte tillräckligt för att starta fordonet.
5

Lossa transmissionsledningar svalare från transmissionen med hjälp av en skiftnyckel och sedan koppla bort shifter koppling från transmissionen med en skiftnyckel också. Koppla bort eventuella kvarvarande elektriska anslutningar vid denna tid.
6

Lyft upp växellådsdomkraft, sätta foten på transmissionen pannan, och linda kedjorna från jack runt kroppen för överföringen. Anslut dem tillbaka till uttaget med den medföljande hårdvara som medföljer växellådsdomkraft (antingen en tapp eller en bult beroende på modell av jack). Detta kommer att säkerställa att överföring inte glida av domkraften som det tas bort. Detta kommer också att säkra uttaget för överföring, vilket i praktiken gör dem en enhet.
7

unbolt transmissionen från motorn med 1/2-tums Ratchet, utbyggnad och uttag. Lyft domkraften något uppåt och dra den tillbaka bort från motorn, som kommer att utföra transmissionen med den, eftersom den är kopplad till jacket via kedjorna. När 700R4 överföringen är klar för motorn, sakta sänka domkraften ner och dra bort det från fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60109.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.