Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter halvaxeln på en Chevrolet Impala

Chevrolet Impala är en framhjulsdriven bil som använder två halfshafts att driva framhjulen. Dessa halfshafts har drivknutar på varje sida som låter axeln roterar samtidigt rör sig upp och ner i harmoni med fjädring. CV lederna består av stora lager, och de behöver inte bo smörjas. Om boot runt dem krisar, då lagren inte smörjas och de halfshafts kunde gripa. För att åtgärda problemet måste du byta halvaxel som en enhet. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Axel press
24-tums spett
Replacement halvaxel
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
1/2-tums momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

dra upp parkeringsbromsen handtag på Impala. Plocka upp den främre delen av bilen med domkraft. Placera domkraften under Impala. Ta av hjulen med däck järn.
2

Sätt dräneringstråget under anslutningen mellan halvaxel och transmissionen. Skruva loss krängningshämmaren från undre länkarm med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Skruva loss styrstaget från styrspindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

unbolt kulleden från nedre styrspindeln med 3/8-tums Ratchet och uttaget. Unbolt axleshaft muttern från mitten av styrspindeln med 1/2-tums Ratchet och uttag. Installera pressen på navet och räta pressen nedåt med 1/2-tums Ratchet och uttag att smälla halvaxel ur knogen. Dra halvaxel från överföringssystemet.
4

Installera det nya halvaxel i transmissionen, lyft sedan styrspindeln på halvaxel. Installera halvaxel muttern på haflshaft med 1/2-tums Ratchet och uttag, sedan vridmoment ner till 118 ft /lbs med 1/2-tums momentnyckel. Installera om styrspindeln till kulleden med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

Bolt parallellstaget slut och vingla bar till uppskov med 3/8-tums Ratchet och uttag . Sätt tillbaka framhjulen med däck järn, sedan sänka Impala på marken med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61838.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.