Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byta ut den bakre bromsbelägg på en 1998 Honda Prelude

Byta bakre bromsbeläggen på 1998 Honda Prelude kan göras på ett säkert sätt själv och kan spara dig pengar över vad en bilverkstad skulle ta betalt för jobbet. Bromsbelägg slits ned efter tid, särskilt om du gör en hel del körning och snabba stopp. Bromsbelägg blir tunna och kan börja skrikande under bromsning. Detta är ett tecken på att de kan behöva bytas ut. Bromsbelägg bör kontrolleras ofta för säkerheten. Saker du behöver
Jack
Jack står
Tvingfäste
Nya bromsbelägg
Handskar
Mask
Lug nut skiftnyckel
Wrench
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Lossa muttrarna på dina Hondas bakhjulen men inte ta bort dem. Placera domkraften under mitten av den bakre delen av bilen, vilket gör att det är under ramen för att förhindra skador på någonting under bilen. Jack den bakre änden upp så att båda däcken är från marken. Skjut jack står under varje sida framför bakdäcken. Släpp jack en bit för att sänka bilen på pallbockar.
2

Avlägsna muttrarna från ena hjulet och dra bort axeln. Undersök rotorn, bromsok och bromsbelägg. Använd skiftnyckel för att skruva isär bromsok från bromsbeläggen. Tjockleken är fortfarande ansluten till bromsledningarna, så ställ ner försiktigt. Du vill inte skada bromsledningarna.
3

Ta på handskar och mask för att undvika exponering för bromsbelägg damm. Ta bromsbelägg noggrant. Applicera C-klämman och dra åt för att dra tillbaka bromskolven. Detta kommer att återställa bromssystemet eftersom du lägger på nya belägg. Indragning kolven lämnar dig också arbetsrum för att fästa de nya dynorna. Försiktigt satte de nya beläggen på plats och ta bort C-klämman.
4

Bolt bromsok på plats över de nya bromsbelägg. Skjut tillbaka hjulet på axeln. Dra åt muttrarna i ett stjärnmönster, varannan lug nut, för att säkerställa att hjulet är rakt när åtdragna igen. Följ samma procedur på motsatt hjul för att ersätta dessa bromsbelägg.
5

Jack bilen upp lite så att du kan dra jack står ut från under varje sida. Släpp jack för att få hjulen tillbaka till marken. Använd tappmuttem skiftnyckel att helt säkra muttrarna. De bör vara tätt nog att de inte kan tas bort eller lossas för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58693.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.