Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar 1988 GMC K1500 torsionsstänger

Den främre hjulupphängningen på en 1988 K1500 lastbil använder en torsion bar istället för en spiralfjäder för att styra framvagn. Dessa torsionsstänger kan justeras upp eller ner, sänka eller höja framför lastbilen i processen. Om du vill höja eller sänka framvagnen på K1500, då kan du göra det med lite tid och rätt verktyg. Detta kan ta allt från 30 minuter till över en timme, beroende på hur många justeringar du måste göra. Saker du behöver
Måttband
Pen
Paper
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Park det K1500 på en plan yta. Mät avståndet mellan marken och den övre delen av framskärm med måttband. Spela mätningen med papper och penna.
2

Lyft framsidan av K1500 med en domkraft och lägga den på pallbockar. Leta reda på tvärbalken torsionsstaven, som löper tvärs över bredden av lastbilen och är precis framåt av sängen. Lokalisera torsion bultarna bar justerande, som kör upp och ner i mitten av tvärbalken.
3

Dra torsionsstaven justeringsbultar med 1/2-tums Ratchet och uttag för att höja den framför lastbilen, eller lossa dem att sänka den. Räkna antalet varv som du gör med 1/2-tums Ratchet och uttag, och se till att du justerar den motsatta sidans torsionsstång samma mängd varv.
4

Sänk bilen bort av jack står med domkraften. Mät avståndet mellan marken och fender med måttband och jämför med de mått du inspelade på steg 1. Upprepa steg 2-3 om du behöver justera ytterligare antingen högre eller lägre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61836.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.