Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Byt Miata broms rotorer och dynor

broms rotorer och trampdynor är kanske den viktigaste delen av din Mazda Miata: de är ansvariga för att stoppa det. Bromssystemet i en Miata fungerar genom att trycka hydraulvätska genom fasta bromsledningar. Denna vätska pressas genom en tjocklek och tjocklek i sin tur tvingar bromsbeläggen som ska tryckas mot broms rotorer som roterar med hjulen att göra din bil gå framåt (eller bakåt). När bromsbelägg materialet är 1/8 tum tjock eller dina rotorer utvecklar djupa synliga repor på dem, är det en god idé att kontrollera och byta ut dem. Saker du behöver
3/8-tums hylsnyckel med socket set
Gummiklubba
Zip-slipsar
Tvingfäste
Skruvmejslar (platt huvud och Phillips) katalog Ny bromsbelägg och rotorer
Däck skiftnyckel Sida 3 tons domkraft med 2 pallbockar
butik trasa
Brake Parts Cleaner Review gänglåsningsmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

en

Placera muffänden av däcket skiftnyckel över änden av muttrarna. Bryt muttrarna löst på framhjulen. Du ska bara behöva ge nyckeln ett 1/8 till 1/4 varv. Vrid nyckeln moturs för att göra detta. Du gör det lättare att ta bort hjulet när bilen är igång --- du bara vill "bryta" tappmuttem lös, inte lossa den så mycket så att hjulet /däcket blir instabil.

2

Sätt Miata på första växeln och dra åt parkeringsbromsen.
3

Jack Miata från marken med hjälp av frontjacket punkten ligger nära kylaren. Detta kommer att vara en förlängning av ramen.
4

Kontrollera att bilen är säker på pallbockar genom att försiktigt trycka på den sida av fordonet. Det bör inte flytta eller flytta under sin egen vikt.
5

skruva isär botten och övre bultarna på bromsoket. Lyft upp oket och fäst den spiralfjädern ovanför den med buntband. Låt inte bromsoket hänga med gummi bromsledningen.
6

Skjut bromsskivan bort av navaggregatet. det borde komma rätt off, men du kanske behöver trycka på baksidan av den med en gummiklubba för att knacka loss den.
7

Sätt den nya Miata rotor över navaggregatet.

8

smälla gamla bromsbelägg ut. Du kan behöva knacka dem med en hammare för att ta bort dem. Kontrollera att se till att de bromsklosshållaren klipp inte ramlar ut i processen.
9

Placera ansiktet på en av de gamla bromsbelägg över bromsok kolv. Sedan placerar C-Clamp över bromsbelägg och vrid handtaget på C-Clamp för att tvinga tillbaka kolven i bromsoket. Se till att kolven boot veck "dragspel stil" tillbaka i bromsoket och att du inte rippa stöveln eller vrida kolven.
10

Skjut nya bromsbelägg i bromsoket, uppmärksamma rätt riktning för varje pad. Miata bromsbelägg passar bara på ett sätt.
11

Skär buntband och placera bromsok tillbaka över bromsskivan.
12

Sätt en liten klick gänglåsning på bromsok bulten och dra åt bromsok bultar till mellan 58-65 ft lbs beroende på året för din Miata.
13

Sätt hjulet igen, sänker bilen och sedan dra åt muttrarna med 100 ft lbs. Installationen är den omvända för flytt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57214.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.