Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Bromsrotor ersätter tips

De flesta bilmodeller använder skivbromsar eller rotorer på båda framhjulen på grund av deras bromseffekt jämfört med trumbromsar. Ändå kan en sliten eller trasig rotor sätta ditt liv i fara i en hög trafik gata, väg eller motorväg. Därför är detta en av de fordonskomponenter system där du inte ska kompromissa. Byt så illa rotorn på din bil enkelt med några tips. Försiktighetsåtgärder

Innan du börjar byta ut rotorn, inaktivera systemet airbagen om din bil modell är utrustad med det. Detta kommer att hindra dig från att oavsiktligt utlöser ett stötsensor och skada dig själv eller någon annan i eller runt bilen.

Lossa hjulet klackarna, och använda en domkraft för att höja monterade däcket med rotorn du behöver att ersätta. Stöd bilen på en pallbock och chock de bakre eller främre hjulen att hålla fordonet från att rulla. Ta sedan bort däcket.
Borttagning av Rotor


Lossa bromsoket och fäste från rotorn, och därefter fast bromsok till suspensionen med hjälp av en bit tråd . Lämnar bromsok hänger löst kan skada broms slang.

Spray hjulanordningen med broms delar renare och använda butiken handdukar för att ta bort damm bromsbelägg vid behov. Vissa bromsbelägg kan innehålla asbest, som är kända för att orsaka cancer, och du bör inte andas det.

Observera att du måste ta bort hjullagren samt om du byter ut en bakre rotorn. Var noga med att inte låta damm, smuts eller andra partiklar förorenar lagren och smörj. Om det behövs, packa hjullagren med ny hög temperatur lagerfett.

Kontrollera rotorn på din bil inte är fäst vid hjulnavet med fästskruvar, som du behöver för att ta bort först. Om rotorn verkar fastnat, använd en gummiklubba för att knacka på baksidan av rotorn för att lossa den från navet. Om rotorn är rostiga och svåra att ta bort, måste du använda en avdragare, som du kan hyra från din lokala Biltema.
Resurface eller Byt Rotor

Vissa rotorer kan återuppstått till korrigerar ojämnheter eller skador orsakade av tjänsteår utan att behöva byta ut den. Om du är osäker, ta rotorn till en broms verkstad för inspektion.
P Om du installerar en ny rotor, jämföra den gamla rotorn med den nya, och se till att du har rätt ersättning.

Vid installation av ny yta eller ny rotor, hålla fettet bort rotorns friktionsyta. Enligt "Modern Automotive Technology" av James E. Duffy, fett kommer att hårdna och orsaka allvarliga bryta problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57278.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.