Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Astro värmeelementet

värmeelementet i Chevy Astro van fungerar som en liten radiator att kylvattnet passerar igenom. Om van s värmaren har svårt att arbeta, kan du behöva byta ut kärnan. Den goda nyheten är att du inte behöver för att helt ta bort instrumentpanelen för att nå kärnan som du gör på de flesta fordon. Saker du behöver
Container
Wrench
Skruvmejsel
värmeelementet
Visa fler instruktioner
1

dränera van motor kylvätska. Med motorn sval och parkeringsbromsen åtdragen, ta bort kylarlocket, placera en stor behållare under kylaren avloppet och ta bort avloppet montering. Efter avtappningen på kylaren, flytta behållaren till motorblocket och avlägsna dess avtappningspluggen för att tappa ur resterande kylvätska.
2

Ta kylvätskebehållaren genom att koppla bort spill slangen från kylaren påfyllningshalsen , avlägsnande av fästorganen för denna behållare och vindrutan spolarvätska reservoar, lyfta både upp och separera kylvätskebehållaren från den andra. Detta behövs om van är en 1994 modell eller äldre. På nyare modeller, koppla behållaren för spolarvätska genom att ta bort dess bultar och flyttar den åt sidan.
3

Lossa Värmeslangarna från rören värmeelementet vid brandväggen genom att lossa deras slang klämmor. Anslut de centrala rören med gummi för att hindra föroreningar från att komma in
4

Reach under instrumentbrädan i bilen s passagerarutrymmet och ta bort skruvarna för värmeelementet bakstycket -. Locket bör ha en halv-cylinderform. Ta bort de två skruvarna på baksidan av värmeelementet och lyft kärnan ur sitt hölje.
5

Sätt i den nya värmeelementet i huset och fäst den med skruvarna. Anslut kärnan bakstycket på plats.
6

koppla ur och anslut slangarna till värmaren rören med sina klämmor. Anslut alla komponenter (som spolarvätskebehållaren eller kylvätskebehållaren) som du kopplat bort för att komma åt slangarna.
7

Fyll kylvätska efter replugging avloppet vid kylaren och motorblocket. Tillsätt 50/50 blandning av vatten och frostskyddsmedel till kylaren tills den är full och behållaren till det nedre märket. Kör motorn i ett ventilerat utrymme med kylarlocket avstängd tills den övre kylarslangen är varm, stäng av motorn och låt den svalna, tillsätt sedan mer kylvätska upp till behållarens nedre strecket.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57610.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.