Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Plymouth Neon startar inte

The Plymouth Neon, byggd med en 2,0-liters eller en 2,2-liters motor, visade sig vara populär bland konsumenterna för sitt bränsleekonomi och stilfull design. Motorn, som byggdes av Mitsubishi, var generellt mycket slitstark, med de flesta av de no-start problem på grund av brutna kuggremmar eller motorproblem sensor. Vid ett tillfälle var det en teknisk bulletin utfärdats av Chrysler med detaljerade instruktioner om cam sensor fel som kan leda till en no-start tillstånd. Med några kontroller, kan precisera problemet vara lätt att göra. Saker du behöver
3/8-tums socket set
Skruvmejselsats
vätska Aerosol start (t.ex. Berryman s B-12) katalog Tändstift
Visa fler instruktioner

1

Ta bränslepumpens relä som ligger i den elektriska panelen bredvid batteriet. Ta bort röret luftintaget vid spjällhuset. Öppna spjällhuset och spraya aerosol start vätska i öppningen. Veva runt motorn. Om den startar, är problemet i bränslepumpen kretsen. Kontrollera säkringen bränslepumpen, relä och bränslefilter. Vanligtvis problemet är en defekt bränslepump. Ta bort pumpen från tanken och byt ut den.
2

Kontrollera gnistan. Ta en tändkabeln och sätt ett tändstift. Placera kontakten på motorns metall så det kommer att slipas. Har en assistent starta motorn och observera pluggen. Det bör gnista när motorn dras runt över. Om inte, är problemet troligen en kam sensor eller vevaxel sensor. Bilens dator måste veta rätt tidpunkt att skicka till gnistan. Om sensorerna inte kan kommunicera med datorn, kan motorn inte skicka signaler bränsleinsprutning eller gnista signaler. Kontrollera kammen sensorn noggrant och inspektera ledningar. Installera en uppdaterad kam sensorn om nödvändigt och reparera ledningar kontakten.
3

Inspektera kamremmen genom att ta bort den övre luckan kamremmen. En strippad kamremmen är oftast uppenbart att upptäcka de saknade bälte kuggar eller sliten rem material. Tidvis bältet kan verka intakt, men roterar motorn kommer att avslöja att några kuggar i remmen har klippt bort. Motorn kommer inte köras eftersom ventilerna inte fungerar i synk med kolvarna. Byt remmen för att få motorn igång igen.
4

Kontrollera avgassystemet för en begränsad katalysator. Om allt är testning fint och bilen startar inte, kan det vara ett begränsat eller blockerat avgassystem. Lossa den huvudsakliga avgasröret som ansluter till avgasgrenröret. Detta kommer att frigöra avgasflödet. Veva bilen och se om den startar. Om den startar, kommer motorn att vara högt eftersom avgaserna förbi omvandlaren och ljuddämparen. Byt ut omvandlaren att efterbehandla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60881.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.