Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Byt Honda Element Skivbromsar

Honda Element har skivbromsar fram, men det kan också använda bak trumbromsar eller bakre skivbromsar. Proceduren för att ändra de främre eller bakre skivbromsar är ganska lika, men delarna är olika. De främre rotorerna ventileras grund av den intensiva värme de uthärda. Detta beror på att de utför 70 procent av bromskraften för SUV. De bakre rotorerna är fasta och dynorna är mindre än den främre. Saker du behöver
bromsvätska sug Baster
Lug nut skiftnyckel
hjulblock
Jack
Jack står
Metric box-nyckel som
6-tums C-klämma
Rope
Breaker bar och metriska socket set
slagskruvdragare
Hammer
ersätter pads
Silikon broms smörjmedel
ersätter rotorer
Stålborste
Bromsrengöringsmedel sprej
Shoppa trasor
Momentnyckel
DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

bort hälften av bromsvätska från huvudcylindern med ett sug bromsvätska baster och sedan kassera vätskan. Om du ersätter de främre skivbromsar, dra åt handbromsen, men om du byter den bakre, placera en hjulblocket framför en av de främre däcken istället. Tillämpa parkeringsbromsen kommer att hindra dig från att ta bort de bakre bromsok.
2

Lossa muttrarna med omkring en fjärdedel innan du lyfter axeln.
3

Användning domkraften för att lyfta Element och sedan stödja fordonet på pallbockar.
4

bort muttrarna och däck.
5

Placera 6-tums C-klämma över bromskaliperenheten så att överkanten av tjocklek är på insidan höljet och skruva enheten är på den bakre plattan av den yttre dynan. Sakta dra åt klämman för att komprimera bromsok kolv inåt fullt. Ta bort klämman.
6

bort de två bromsok bultar med en metrisk box-nyckel, sedan bort bromsok och knyta den från suspensionen med lite rep så gummi broms slang inte är skadad.

7

Ta bort de två clipsen pad tråd från dynorna och sedan dynorna från bromsok stag, som noterar de ståndpunkter slitagesensor på dynorna. De förslitningsavkännare är den lilla metall och vinklade flikarna på de övre hörnen av dynorna. Du måste ersätta de nya på samma sätt.
8

bort de två bromsok stag bultar placerade på baksidan av knogen. Använd breaker bar och en metrisk socket att bryta bultarna loss och sedan byta till en skiftnyckel när de är brutna gratis.
9

Ta bort de två rotorer skruvarna, med slagskruvdragare och en hammare att bryta dem gratis.
10

ur rotorn. Om det behövs, knacka rotorn av genom att slå den bakifrån med en hammare.
11

Rengör ersättare rotor med broms renare spray för att rengöra bort rost beläggning på det. Torka den torr med en trasa och sedan placera den nya rotorn på navet flänsen. Byt rotorn fästmuttrar.
12

med en tråd-borste, rensa bort pad flikarna kontaktpunkter på bromsok stag och därefter smörja med silikon bromsen smörjmedel. Sätt tillbaka stag och de två bultarna. Dra åt bultarna till 90-fot pounds med momentnyckel och en metrisk socket.
13

Prep dynorna med de shims som tillhandahålls i utbyte rutan, om de inte redan är satsat på stommen plåtar dynorna. Byt ut elektroderna och klipp tråd och sedan placera oket över dynorna.
14

Passa bromsok bultar i bromsoket och dra dem till 40-fot pounds med momentnyckel och uttag. Upprepa kuddar och rotor ersättning för den andra sidan.
15

Byt hjulen och hjulmuttrarna. Dra åt muttrarna så mycket du kan med hjulen avbröts och sedan dra åt dem med en momentnyckel vid 80-foot pounds.
16

Kontrollera att locket till huvudcylindern är på och sedan pumpa fotbromsen till sittplats kuddar och förlänga bromsok kolvarna. När pedalen känns fast, kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern. Toppa cylindern med DOT 3 bromsvätska.
17

Ta av hjulet blocket och /eller ur parkeringsbromsen. Provköra Element för korrekt bromsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57592.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.