Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Shock Absorber Specifikationer

Stötdämpare är anslagskänsliga dämpningsanordningar, som styr vår och upphängning förflyttning av ett fordon för att upprätthålla stabiliteten. De omvandlar den kinetiska energi som produceras av upphängningsrörelse till termisk energi, som avleds via hydraulvätska. Twin-Tube

inre tryck röret innehåller hydraulolja. En kolvstång passerar genom en förseglad guide vid toppen av röret. Suspension rörelse bringar kolven att vara deprimerad, pumpning överflödig vätska genom en ventil vid basen av röret, in i det yttre, reservröret. Ventilen är kalibrerad för att skapa motstånd mot flödet, vilket orsakar en dämpande effekt på fjädrarna "rörelsen. De tre huvudsakliga typer av dubbla rör chocker är gas-laddad, PSD och ASD.
Mono-Tube

Mono-tube chocker är högtrycks gasstötdämpare . De har ingen reserv rör eller bas ventil, så kan monteras upp. Denna typ av chock är mindre benägna att kavitation, vilket är när hydrauloljan är förvandlas till skum genom luftning, så ger högre prestanda.
Bore Size
< p> Bore storlek hänvisar till diametern av trycket röret och kolven. I allmänna termer större hålstorlekar ger större dämpning kapacitet.
Fästen

Stötar är monterade mellan fordonets ram och upphängningssystemet. De flesta typer av fästen använder gummibussningar mellan chock och ramen eller avstängning för att minska vibrationer, och är flexibla för att tillåta rörelse under fjädringsvägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61778.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.