Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort frambroms Rotorer Från en 1997 Chevy 2500

De broms rotorer på Chevy 2500 pickup truck i allmänhet är tillverkade av gjutjärn. Rotorerna är föremål för en hel del stress när du använder bromsarna för att bromsa eller stoppa lastbilen. När du trycker på bromspedalen, bromsarna upprätthålla friktion från bromsbeläggen trycka på rotorerna. Friktionen bär bromsbelägg och rotorer. Bromsbeläggen kommer naturligtvis bära mycket snabbare än rotorerna, men rotorerna bär och du kanske måste byta ut dem. Saker du behöver
Automobile jack
Jack stå
Stoppklossar
Lug Hylsnyckel
ställa
Wrench in
Tvingfäste
Turkiet Baster
Drain pan
bromsvätska
Wheel fett
Visa fler instruktioner
1 halv

Sifon av bromsvätska från huvudcylindern. Sätt vätskan i dräneringstråget för senare återvinning. Parkera Chevy 2500 på en plan yta och stäng av nyckeln. Placera stoppklossar bakom bakhjulen. Lyft trucken med bil uttaget på sidan som du kommer att börja med. Placera en pallbock under Chevy nära fästpunkten och höja den till ramen.
2

Ta bort muttrarna med en rörtång. Dra däcket från lastbilen. Ta bort bromsoket från fästet med hjälp av en hylsa och spärrskaft för att lossa de kvarhållande stiften. Placera käftar bromsoket över ryggen bromsbelägg och baksidan av bromsok och vrid det stängt, ställer bromsok kolv i huset.
3

bort låsningen navet från hjulaggregatets hjälp av en skiftnyckel. Ta bort låsmuttern, ring och justeringsmutter från axeln med hjälp av en skiftnyckel. Var försiktig så att du inte tappar lagren när du drar ut dem. Dra bromsrotorn från hjulmontaget.
4

Placera en ny rotor på Chevy hjulspindeln. Montera lagren och packa dem med hjul fett. Montera justeringsmuttern och dra åt med en skiftnyckel. Montera ringen och låsmuttern. Dra den med en skiftnyckel. Montera låsning navet och dra upp det.
5

Montera hjulet på Chevy truck och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under lastbilen och sänka bilen till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58900.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.