Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en big block i en 1981 Camaro

Detta projekt använder 1972 big block Chevrolet Camaro som en riktlinje. Från 1970 till 1972 "SS 396" Camaros fanns tillgängliga med tillvalet 396-kubik-tums storbilds-blocket Chevy (BBC) motorn (den faktiska förskjutningen var 402ci efter mitten av 1970). De delar samma ram plattform som senare, andra generationens Chevrolet Camaros gjorda med 1981. Endast styling av karossdelar och inredning skiljer. Med undantag för "tall-däck" BBC lastbil motorblocket, konvertera din 1981 modell till en big-block motor är en direkt "bolt-in" swap för BBC av någon förskjutning (lastbilen blocket är högre och bredare upptill på motorn, så huva och avgaser clearance kan begränsas). 1972 SS 396 Camaro använde samma motorfästen som alla senare Camaros, oavsett slagvolym. Bara motorn fästena på blocket behöver ändras. Saker du behöver
Big-blocket Chevy motor
Motorfäste parentes
tillbehör konsoler
Engine hissa
Verktyg
Visa fler instruktioner
Planering och motor borttagning

1

Köpa motor fästen för en 1972 med 1981 Camaro. Samma fästen bult direkt till vardera sidan av motorn, och fäst till ramen fästen. Det är möjligt att använda parenteser från den ursprungliga motorn, men de har gummibussningar (för att dämpa vibrationer) som kan försämras. Det är bäst att använda en solid stål fäste för att tåla den extra vridmoment big-block motor.
2

Köp fästen för tillbehör såsom generatorn, servopumpen och om sådan finns, luften -kompressor. Bestäm om du vill använda fabriken big block Chevy avgasgrenrör, eller eftermarknaden rubriker. Huvuden kommer att förbättra prestandan av big-block motor.
3

Koppla bort batteriet. Höj den främre delen av bilen och ställ den på säkra pallbockar. Ta bort locket momentomvandlaren från nedre framsidan av sändningen, och ta bort de tre omvandlare bultarna. Använd en 14 - till 18-tum lång ratchet förlängning för att ta bort de sex skruvarna överföring bellhousing. Lossa batterikabeln från starter, och ta bort bultarna Engine Mount (en på varje sida). Lossa avgassystemet från utblåsningsgrenrören. Sänk bilen och placera ett stöd under sändningen.
4

bort huven på bilen och kylaren fläktkåpa. Tappa ur kylsystemet. Koppla bort alla bränsleledningar, vakuum /kylvätskeslangarna och elektriska ledningar anslutna till motorn. Fäst en tung kedja eller kabel till motorn. Detta görs vanligtvis på motsatta hörn av insugningsröret, såsom i front höger och vänster bak grenrörsbultarna. Flytta motorn hissa på plats och lyfter motorn ca 1 tum. Palla upp stöd för överföringen igen och dra motorn framåt och bort från transmissionen, och samtidigt vara säker på att lämna momentomvandlaren på plats (i överföringen). Lyft motorn ut och bort från bilen.
Utbytesmotor Installation
5

Fäst kedjan eller kabel som används för att ta bort den gamla motorn, den nya motorn. Lyft motorn på plats ovanför motorrummet för Camaro. Långsamt sänka den på plats tills det nästan går med i sändningen. Skjut den bakåt tills överföringen bellhousing positivt ingriper tapparna på motorblocket. Montera och dra åt de två lägsta bellhousing bultar och ta bort stödet från under sändningen. Sänk motorn resten av vägen, på motorfästen.
6

Jack upp bilen igen och säkra den med pallbockar. I omvänd ordning för avlägsnandet, installera alla bultar för motorfästen, omvandlare, transmission osv, och sätt tillbaka alla kablar, ledningar och slangar. Avgasrören från det ursprungliga systemet kommer inte para till BBC grenrör, så tillverka eller köpa och installera ett nytt avgassystem som klarar utsläppskrav, och passar grenrör eller rubriker på din nya motor. Sänk bilen när dessa uppgifter är klar.
7

Fäst de nya big-block-tillbehör fästen till motorn, och sedan installera de tillbehör och nya, väl utrustat drivremmar. Sätt tillbaka fläktkåpa, och fyll på kylsystemet. Byt ut bilens huv, kolla alla vätskenivåer, och testa starta motorn. Kontrollera efter läckor och åtgärda dem, om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62031.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.