Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Toyota Break Pads

Byta bromsbelägg på din Toyota kan bli dyrt om du tar bilen till en bilmekaniker. Men om du inte vill betala en professionell för att byta ut bromsbeläggen, kan du göra jobbet själv. Om du tar dig tid och följ anvisningarna noga, kan du ersätta en eller alla av dynorna. Bromsbelägg kommer i par, med två anti skallra klipp för varje pad. Dessa clips är mycket viktiga och måste placeras noggrant för att säkra bromsbeläggen. Saker du behöver
17-millimeters uttag och Ratchet
Anti skallra klipp
Tvingfäste
Jacks
Jack står
skyddsglasögon
Nya bromsbelägg
Temperatur bromsok fett
Visa fler instruktioner
1

Jack upp alla fyra sidor av fordonet utan att lyfta hjulen från marken. När du jack upp bilen, säkra alla sidor med pallbockar. När du placerar pallbockar i de positioner du önskar, står sänka uttag tills din bil sitter på domkraften.
2

Lossa muttrarna. Medan du lossa klackarna från varje hjul, kommer du att märka att en av klackarna är annorlunda än de andra. Det kallas en låsklack och det krävs en speciell typ av uttag för att lossa den. Denna sockel, kallas en mutterdragare, ligger i handskfacket. Om du inte har en mutterdragare för att lossa klackarna, måste du ta dessa klackar bort först innan du hissar upp bilen.
3

När du tar bort hjulen från din Toyota, bort bilens bromsok bult med en 17-millimeters uttag och Ratchet. Ta bort den övre och nedre bult. Skjut tjocklek av av rotorn. När tjockleken tas bort, kommer du att kunna få till bromsbeläggen. Ta bort bromsbelägg från bromsoket utan att sätta press på broms hålen. För att hålla spänningen bort av broms hålen, placera bromsoket på något för att hålla det planat. Håll bromsbeläggen med all hårdvara som följde med dem (t.ex. anti skallra klipp) som du tar bort bromsbeläggen från bromsoket.
4

Lyft huven för att ta bort locket på huvudcylindern och att hindra dig från att sätta press på den medan du justera kolven i bromsoket. Placera en av de gamla bromsbeläggen framför kolven att hålla från att trycka direkt mot kolven. Använd en stor C-klämma för att driva kolven med den gamla bromsdynan framför den. Gör detta tills bromsbelägg träffar baksidan av bromsok, och sedan ta bort C-klämman och den gamla bromsbelägg.
5

Byt ut bromsbeläggen med nya. Ta bort flikarna från de gamla bromsbeläggen och placera dem på de nya. Byt ut de gamla klippen med de nya. Applicera temperatur bromsok fett på baksidan av de nya bromsbelägg. Fäst anti skallra klipp bromsbeläggen. Sätt in bromsklossarna en i taget, med klippen tillsammans. Passa in fästena med hålen vid bottnarna av dynorna. Installera den andra bromsbelaget på samma sätt som du gjorde den första.
6

Sätt tillbaka bromsok som förut, och byt ut båda bultarna. Dra åt bultarna ordentligt, men inte för hårt. Upprepa dessa steg på alla fyra sidor av fordonet. När du är klar med alla fyra sidorna, sätter du tillbaka Toyotas hjul. Byt ut muttrarna och dra åt dem. Avlägsna domkraften och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58443.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.