Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bakbromsarna för en 1989 Cutlass Supreme

De bakre bromsbelägg på en Cutlass Supreme slits med tiden men oftast inte lika snabbt som de främre dynorna. Även de bakre bromsarna inte behöva utstå vikten på motorn när man stannar, de arbetar för att hålla din bil nivå. Skadade eller sliten bakbromsarna kommer att orsaka din bil till aggressivt utfall framåt vid varje stopp försök. Hellre än att spendera halva din dag på bilverkstad, kan du ändra de bakre bromsarna på 1989 Cutlass Supreme rätt hemma. Reparationen ska ta dig 40 minuter. Saker du behöver Sida 2 hjulblock
rörtång
hydraulisk domkraft
Jack stå
Hylsnyckelsats
5-liters hink
12-tums justerbar tång
3/8-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera ett hjul blocket ordentligt i position framför både förare och passagerare däck fram. Använd en rörtång för att lossa den bakre förarsidan däckets hjulmuttrarna ett halvt varv moturs.
2

Hissa upp bilen med hydraulisk domkraft fram av däcket. Däcket bör synligt mäta 6 inches från marken. Placera en pallbock till vänster domkraften under ramen järnväg för att stödja vikten av Cutlass Supreme.
3

Ta bort alla muttrarna och dra av däcket från hjulet dubbar, med båda händerna. Rulla däcket på sidan av din arbetsplats och placera muttrarna på en säker plats fri från smuts.
4

Notera läget och riktningen av båda bromsbeläggen på bromsoket. De måste bytas ut precis som du ser dem. Båda kuddar hålls på plats på bromsoket av klipp som är monterade på ytan av varje dyna. Klippen kommer helt enkelt poppa ut av plats.
5

Ta bort de övre och undre bromsok bultar på baksidan av bromsok med en hylsnyckel. Placera skruvarna i fickan för förvaring. Placera en 5-liters hink i hjulhuset intill bromsoket.
6

Använd båda händerna för att lyfta bromsoket upp och från rotorn sedan sätter ner ovanpå skopan. Pop den yttre bromsbelägg av tjocklek och sedan dyker det inre bromsbelägget utanför bromsok kolv.
7

Vrid bromsok kolven medurs med ett par 12-tums justerbar tång tills den visas helt plant i dess borrhålet. Borrhålet är huset att kolven skjuter ut från och kolven måste tvingas tillbaka ner i den för att installera nya bromsbelägg.
8

Installera den nya inre bromsbelägget precis som du tagit bort den gammal pad installera sedan den nya yttre dynan på samma sätt. Båda elektroderna ska dyka tillbaka på plats med en minimal mängd kraft.
9

Lyft bromsoket utanför hinken med båda händerna och skjut det tillbaka ner över rotorn. Installera båda bromsok bultar för hand och dra åt dem tills ordentligt. Ställ din 3/8-tums skiftnyckel vridmoment till 92 mul-pounds och säkra båda bultarna på plats. Flytta hinken ur din arbetsplats.
10

Montera däcket tillbaka på hjulskruvarna och byt alla muttrarna för hand. Använd sedan din lug skiftnyckel för att dra åt muttrarna i ett stjärnmönster fram ordentligt. Avlägsna stödbenet och sänk bilen tills däcket kommer i kontakt med marken. Återställ momentnyckel till 100 foot-pounds och fortsätta att dra åt muttrarna i stjärnmönster fram säkert.
11

Sänk bilen och avlägsna hydraulisk domkraft. Pumpa på bromspedalen långsamt tills du känner att den stelnar under din fot. Upprepa hela processen att byta ut den bakre passagerarens pads sida broms.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58181.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.