Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Lufta bromsar efter installation av en cylinder bromshjul

Komponent ersättare kan vara svårt när man reparera en broms hydraulsystem, men jobbet är inte fullständig förrän all luft har evakuerats från den nya delen. Luft kan också ha införts till valfri punkt i systemet hydrauliskt kopplat till den ersatta cylindern. Inhemska bilar brukar plumbed med den bakre bromssystemet isolerad från de främre Bromshydraulik. Vissa asiatiska bilar och de flesta europeiska modeller länka en främre och en bakre broms. Dessa VVS-metoder hindrar systemets totala misslyckande om en spricker bromsledningen. I detta fall fungerar den intakta delen av systemet fortfarande. Du behöver bara lufta den del av systemet som öppnades under cylindern ersättare. Saker du behöver
Linje skiftnycklar
Clear behållare eller burk
bromsvätska
3 meter 3/16-inch gummislang
Assistant
Visa fler instruktioner

1

Ta bort huvudcylindern lock eller lock och fyll på behållaren till den maximala fyllnadsnivån med ny bromsvätska. Öppna luftningsskruven av den nya hjulcylinder ett halvt varv, med hjälp av en linje skiftnyckel. Övervaka vätskenivån i behållaren samtidigt som tyngdkraften för att tvinga vätska i öppnade hjulcylinder.
2

Stäng luftningsskruven när vätskan börjar lämnar skruven. Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern under avluftning. Force ena änden av gummislangen på hjulcylinder avluftningsskruven och placera andra änden i en klar, ren flaska eller burk. Lägg tillräckligt med bromsvätska till den klara behållaren för att hålla slangänden nedsänkt.
3

Har en assistent bromspedalen ordentligt medan du öppnar luftskruven. Bromspedalen bör sjunka till golvet när skruven öppnas. Stäng skruven, sedan har din assistent Släpp upp bromspedalen. Fortsätt på detta sätt tills luftbubblor syns inte längre lämnar nedsänkt slangänden. Upprepa denna process på det andra hjulet cylinder, eller vad komponenten är hydrauliskt kopplad till hjulcylinder som ersattes.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59334.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.