Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att reparera skivbromsar fram på en 1998 Silverado 2500

Reparera bromsarna på Chevy Silverado är samma process oavsett om du ändrar dem på fyrhjulsdrift, eller tvåhjulsdrift. Du kan spara pengar genom att göra bromsarna själv. Varje hjul tar dig ca en halv timme att slutföra. Du vill se till att du noggrant inspektera broms rotorer när du tar bort dynorna. Om du lägger nya bromsbelägg på rotorer som har räfflor etsade i dem, kommer du att bära nya kuddar ut mycket snabbare och bromsarna kanske inte vara lika effektiva. Saker du behöver
Automobile jack
Stoppklossar
rörtång
Jack stå
Hylsnyckelsats
Turkiet Baster
Stålborste
dräneringskärlet
C- klämma
Visa fler instruktioner
1

Park Silverado på en plan yta. Pop huven på motorrummet. Leta huvudcylindern på baksidan brandväggen av trucken och sifon två tredjedelar av bromsvätska från det med Turkiet baster. Placera vätskan i avloppet pan att återvinna senare. Sätt stoppklossar bakom bakhjulen. Höj Silverado med bil uttaget. Placera en pallbock under bilen nära fästpunkten och höja den till ramen. Ta bort muttrarna med rörtång och dra hjulet från lastbilen.
2

Placera C-klämman på bromsoket medan det fortfarande är på fästet. Vrid handtaget på C-klämman tills bromsok tvingar bromsok kolven tillbaka in i huset. Ta bort bromsok bultar med en socket och ratchet. Dra den från hjulet församling. Ta bort bromsbeläggen från bromsoket. Rengör bromsok ytorna med stålborste.
3

Sätt i de nya bromsbeläggen i bromsoket. Placera bromsok på fästet och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft. Placera hjulet på bilen och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under Silverado. Sänk bilen till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet.
4

Byt bromsvätska i huvudcylindern och föra den till den rekommenderade nivån. Pumpa bromsarna tills pedalen är fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58629.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.