Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar rotorer på en 1996 F150

Ford F150 broms rotorer på 1996 modellerna montera hjulet på bilen och ge friktionsyta för bromsbeläggen att bära på. Rotorn är monterad på en spindel med ett par koniska rullager hjul för att stödja de radiella och laterala laster av körning. Broms rotorer kunna skingra den värme som alstras av bromsen friktion och måste upprätthålla en maskinbearbetad, plan yta för att maximera deras bromseffekt. Krångla bromsoken kan överhettas rotorn och få den att tänja och slitna bromsbelägg kan slipa bort rotor material och förstöra finishen på rotorn, vilket gör utbyte av rotorn en nödvändighet. För att ändra rotorerna på vardera sidan av fordonet, med samma procedur. Saker du behöver
Däck Tool Review Jack
Jack står
mässingsdorn
Hammer
Tvingfäste
Kort bungee rep
Flat skruvmejsel
Needle- tång
Seal föraren sälja Grease
Momentnyckel
antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

bort navkapseln med den smala änden av däcket verktyget genom att sticka in spetsen på verktyget bakom kanten av navkapsel och sedan bända navkapsel av. Lossa muttrarna ett halvt varv med däck verktyg.
2

Höj bilen med en domkraft och installera jack står under förstärkt del av framaxeln. Släpp jack att låta pallbockar till fullo stödja vikten av lastbilen. Slutför bort muttrarna och dra hjulet från klackarna.
3

Drive oket ut stiften bromsok med en mässingsdorn och en hammare.
4

Komprimera bromsok på rotorn med en c-klämma för att göra det släppa rotorn. Släpp c-klämman och snabbt ta bort bromsok från rotorn. Häng bromsoket med en kort bungee. Häng inte det av bromsledningen. Låt inte bromsledningen att bli böjd eller skadad.
5

bort fettet locket ligger i centrum av rotorn genom att bända locket löst med en skruvmejsel för att exponera hjulmutter.

6

Räta ut benen på sprinten med ett par nål-tång. Dra ut sprinten ur låsmuttern och kasta stiftet.
7

Avlägsna spindeln muttern för hand. Drag av rotorn delvis bort av spindeln och tryck på den igen. Detta kommer att lämna det yttre lagret och brickan exponeras för enkel borttagning. Ta bort brickan och lagret, skjut sedan rotorn från axeln.
Installation
8

Applicera ett tunt lager fett på axeln. Packa det inre lagret och lägg den på plats i navet. Placera den nya tätningen i fördjupningen på baksidan av navet. Tryck tätningen på plats med en hammare och en tätning förare.
9

Skjut försiktigt den nya rotorn på axeln. Packa det yttre lagret och skjut den på axeln och in i loppet på framsidan av rotorn. Skjut brickan på axeln och låt den vila mot yttre lagret.
10

Montera och dra åt spindelmuttern till 22 och 25 ft. /Lbs. med en momentnyckel. Tillbaka spindelmuttern off 1/8 av ett varv, dra sedan åt muttern så hårt du kan med fingrarna.
11

Installera Mutterlåsningen och sittplats den över spindeln muttern. Sätt i ny saxpinne i spindeln. Böj sprinten upp mot muttern med tång. Montera fett lock med en hammare genom att trycka på locket tills det sitter ordentligt.
12

Placera bromsok tillbaka på plats över rotorn. Stryk ett tunt lager varje bromsok stift med antikärvningsmedel, sedan köra dem i sina kanaler tills låset flikarna är engagerade i båda ändarna.
13

Montera däcket. Installera klackarna muttrar dra sedan åt dem till 100 ft. /Lbs. Sänk fordonet utanför domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57803.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.