Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar frambromsarna på en 2001 Jeep Wrangler

Även om det gick med ett annat namn, sträcker Jeep Wrangler historia tillbaka till lanseringen av Willys-Overland-byggda Jeep CJ-2A, 1945. År 1987, Wrangler - tog över för CJ-serien av jeepar, men var påfallande lik sina föregångare - YJ-serien. Den YJ återstod för nio år, och TJ-serien ersatt det. TJ-serien Wranglers hade ännu fler styling cues tagna från CJ-serien - mest märkbara är de runda strålkastarna. Den 2001 Wrangler kom standard med fyrhjulsdrift och främre skivbromsar, så det kunde hantera ojämn och bergig terräng. Byte av främre bromsbelägg på denna robusta fordon är en enkel process som de flesta helgen mekaniker kan fylla i en eftermiddag. Saker du behöver
Clean kalkon Baster
Småcontainer
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Mekanik tråd
Hammer
Nya rotorer ( tillval) katalog 8-tums C-clamp
platt skruvmejsel
Nya bromsbelägg
Skivbroms fett
1 qt. DOT 3 bromsvätska
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna Wrangler huven och skruva av locket från huvudcylindern. Sifon ut ungefär hälften av bromsvätska, med en kalkon Baster, och överföra denna vätska till en liten behållare för senare destruktion.
2

Lossa de främre muttrarna, med hjälp av ett Ratchet och uttag. Höj framsidan av Wrangler från marken med en domkraft, och skjut pallbockar under SUV rambalkar. Sänk jeep på rambalkarna. Ta bort de främre muttrarna och dra framhjulen utanför fordonet.
3

Ta bort de två bromsok-fästskruvar, med ett Ratchet och uttag, och dra bromsok utanför bromsok fästet . Häng bromsoket från en närliggande upphängningskomponent, med mekaniker tråd.
4

Tryck ena sidan av den yttre bromsklossen inåt tills fliken på baksidan av dynan är fritt från hålet i tjocklek, Vrid sedan den sidan av bromsdynan ur bromsoket. Upprepa denna process på den andra sidan av den yttre bromsklossen för att ta bort dynan från bromsoket.
5

Position en 8-tums C-klämman över tjocklek så dess skruv del vidrör det inre bromsbelägget och dess fasta del kontakter baksidan av bromsoket. Dra åt C-klämman tills den inre bromsbelägget stoppar rörliga och bromsok kolven bakom den är helt indragen. Ta bort C-clamp
6

Ta inre bromsklossen och dra den mot den yttre delen av bromsok -. Märka en uppsättning av metall "fingrar" säkra den i bromsok kolv. Avlägsna den inre bromsbelägg från tjocklek när "fingrar" är fria för bromsok kolv.
7

Ta bort skruven som bromsrotorn till det främre navet, med en stjärnskruvmejsel. Om skruven inte blir lätt, knacka lätt på skruvhuvudet med en hammare för att frigöra det. Drag av rotorn från den främre navet, och inspektera den för defekter, inklusive djupa spår, spegel-liknande glans eller stress sprickor. Om några defekter, kasta rotorn och ersätta den med en ny.
8

Ställ rotorn på den främre navet och dra åt fästskruven med en stjärnskruvmejsel.
9

Linje "fingrarna" på baksidan av ett nytt inre dyna med håligheten i bromsok kolv, och tryck på dynan på tjocklek tills pad sätet på bromsoket.
10

Ställ den yttre plattan på caliperhuset, och bänd metallklämma på ena sidan av dynan uppåt, med hjälp av en platt skruvmejsel. Skjut bänt sidan av dynan i bromsoket tills fliken på baksidan av dynan skär i hålet i bromsoket. Upprepa detta steg på andra sidan av kudden.
11

Applicera ett generöst lager skivbroms fett på den släta delen av båda bromsok bultar. Ställ bromsok tillbaka på sin konsol, och skjut bromsok bultar i bromsoket och fästet. Hand-tråd bromsok bultar, dra sedan åt dem till 11 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
12

Upprepa steg 3 till 11 för bromsbelägg på andra sidan av Wrangler.
13

tillbaka framhjulen på Wrangler FRAMHJULSNAV, och dra åt muttrarna. Höj SUV utanför jack läktaren, med hjälp av en domkraft, och ta bort domkraften. Sänk Jeep till marken. Dra åt muttrarna, i ett kors och tvärs mönster, till 110 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
14

Tryck och släpp upp bromspedalen tills den känns fast. Lägg DOT 3 bromsvätska i huvudcylindern tills vätskenivån når "Max" linje på behållaren. Dra åt locket på huvudcylindern.
15

Ta den gamla DOT 3 fluid bort i steg 1 till en begagnad bil fluid-återvinningscentral. Vissa Bildelsaffärer tar gammal bromsvätska gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59260.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.