Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbeläggen på 1995 Camry

Den 1995 Toyota Camry hade skivor fram och bak trumbromsar. Bromsarna ska bytas var 30.000 till 40.000 miles, beroende på hur bilen körs. Stop and-go stadskörning är hårdare på bromsarna än landsvägskörning, så din Camry kanske behöver nya bromsar tidigare än det rekommenderade intervallet. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Liten brytjärnet
Metric Ratchet
Metric Hylsnyckelsats
Metric skiftnyckel set
Stålborste Brake Cleaner Review Rags
Broms lube
Bromsbelägg
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park din Camry på plan mark, och sätta en block av trä eller hjulklossindikator under främre och baksidan av de bakre hjulen. Öppna huven, tar av hylsan huvudcylindern och använda en suganordning för att ta reda på om en fjärdedel av fluiden. Placera sedan en ren trasa över öppningen. Lösa båda framhjulen tappar ungefär ett kvarts varv och sedan jack upp bilen. Placera pallbockar under ramen och låt bilen ner på pallbockar. Nu ta bort alla muttrarna och båda framhjulen. Detta kommer att utsätta de främre bromsaggregat på båda sidor. Arbetet med en sida i taget, så du kommer alltid att ha en visuell referens. Lägg ut alla delar i ordning när du tar bort dem.
2

Ta bort de två fästbultarna från bromsoket med en spärr och uttag. Använd en liten pry bar att lyfta bromsok bort. Knyt bromsok fram med en tråd för att hålla den från att hänga med broms slang. Detta kommer att utsätta bromsbeläggen. Ta bort anti-skrika fjädrar fästa dynorna. Dra den yttre dynan mot dig för att ta bort det, och dra shim från dynan och spara den, om man inte är utrustad med de nya dynorna. Avlägsna innerdyna, och de fyra pad plattorna support (som ser ut som klipp) på vardera sidan av dynan. Ta bort pad-slitagevarnare, som ligger på toppen av dynorna. Inspektera broms rotor för hot spots (som är missfärgningar i metallen av rotorn som vanligtvis visas som blå och svarta bränna fläckar), och för spåren. Om någon är närvarande, har rotorer maskinbearbetade eller ersätta dem. För att ta bort rotorn, ta bort bromsok fäste och skjut rotor off. Att rengöra rost och smuts från gamla delar


3 Stålborste Använd en stålborste och broms för att rengöra smuts och rost bort alla gamla delar. Om du har rotorerna bearbetas eller bytas ut, rengör dem genom att spraya dem med broms renare och torka dem med en ren trasa. Byt bromsrotorn (om tillämpligt), och använda två muttrarna att hålla det på. Byt bromsok fästet. Spraya broms tyst på bekostnad av de nya bromsbelägg och låt den torka. Smörj bromsok glidstiften.
4

Montera de fyra plattorna pad stöd, ant-skrika shims och nya slitplattorna indikatorn på bromsklossarna. Se till att pilen på slitagevarnare är pekade i riktning framåt av rotorns rotation. Montera de nya bromsbeläggen i bromsok monteringsfäste. Använd C-klämman för att skjuta bromsok kolv i tills den är jäms med bromsoket. Placera bromsoket över dynorna och rotor, och ersätta båda fästskruvarna. Använd momentnyckeln för vridmoment båda bultarna till 25 foot-pounds. Ta bort de två muttrarna från rotorn och byt hjulet. Ersätt alla muttrarna och mysiga dem så hårt du kan. Upprepa alla stegen för den andra sidan. Palla upp bilen, ta bort både pallbockar och låt bilen ner. Ta bort stoppklossar. Dra åt alla muttrarna. Fyll huvudcylindern med ny vätska och sätt på locket. Starta bilen, men inte flytta den. Pump bromspedalen tills den är fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58148.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.