Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Yttre bakre Axel Barings borttagning i en 2005 GMC 2500HD

Bakaxeln på en 2005 GMC 2500HD innehåller drivaxlar inne i bakaxeln, som ansluter till bromsarna på ena änden och axelns kugghjul i mitten. För att stödja axlarna, är ett cirkulärt lager som monterats på insidan av axelhuset. Om dessa lager låser upp, då den bakre änden inte blir korrekt och du kan bryta en drivaxel. Om du vill ändra lagren, måste du först ta bort dem från axeln. Saker du behöver
stoppklossar
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
mekanik tråd
dräneringskärlet
Needle tång
Seal avdragare
glidhammare med axleshaft bärande borttagning fastsättning
Visa fler instruktioner
1

Park GMC på en jämn yta och lägger underläggskilen runt framhjulen. Placera en domkraft under bilens bakaxel, och lyft upp trucken minst en tum ovanför marken. Placera domkraften under axeln och ta bort domkraften. Ta bort de bakre hjulen med däck järn.
2

Placera ett uppsamlingskärl under mitten av axeln, under fordonet. Ta bort de 12 bultarna runt omkretsen av differential lock med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta av differential lock och låt den rinna differentiella vätskan i pannan. Unbolt bulten pinjongaxeln från mitten av pinjongaxeln med Ratchet och uttag, och dra pinjongaxeln ur differentialen.
3

Unbolt bromsok förankringsplattan bakifrån axel med Ratchet och uttag. Häng bromsoket och förankringsplattan från den bakre ramen med mekaniker tråd. Drag av rotorn från axeln axeln för hand.
4

Tryck på axelns axel mot mitten av differentialen för hand. Placera dig själv under lastbilen och dra ut c-klipp i mitten av differential med tång. Skjut drivaxeln ur axelhuset med båda händerna och lägg den åt sidan.
5

Dra ut oljetätningen i mitten av axeltappen med en tätning avdragare. Fäst axleshaft verktyget lagret borttagning på glidhammare. Installera glidhammare i axleshaft, och använda hammare för att poppa ut axellager.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61537.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.