Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY Bromsar i en Mitsubishi Galant

Mitsubishi Galant tillverkades med fyrhjulsdrivna hydrauliska disk bromssystem på de flesta modeller. Detta system använder en trycksatt design som applicerar kraft till friktion rotorer med broms pads för att stoppa fordonet. Dessa delar kan slitas ut och kräver reparation och kan ersättas av den genomsnittliga bakgård mekaniker i ungefär en halvtimme per hjul. Förbered Galant

Höj och förbereda bilen genom stöttning upp den och placera den på pallbockar, därefter avlägsna hjulet genom att vrida dess lug moturs nötter. Ställ ratten åt sidan och inspektera bromsen för rost, skador eller läckage.
Avlägsna Caliper

bort bromsok och belägg genom att vrida de två skruvarna på baksidan moturs, sedan skjuta tjocklek av av rotorn. Kontrollera dynorna för slitage och dra dem fria, besöksförbud bromsok s kolvar med en klämma eller grepp versa. Ställ bromsoket åt sidan av rotorn, men låt det inte hänga med bromsledningarna. På Galant, ett bekvämt område att placera bromsok tillfälligt är styrarmen direkt i baksidan av rotorn.
Byt Rotor


bort och ersätta rotorn, om nödvändigt, genom att dra det fritt från navet. Äldre rotorer kan ha blivit fast på navet och kan brytas gratis med anti-beslag spray och /eller lätta slag från en hammare. Rotorn kan "slås" av lokala fordonsindustrin butiker, där de maskin ytorna, rotorn måste uppfylla tjocklek krav som ska bearbetas. Byte sker genom att bestämt trycka på en ny rotor på plats. Byt bromsok

Slide färska kuddar på bromsoket (ta bort klämman) och snabbt placera bromsok på
rotorn. Kolvarna kommer försöka trycka ut på grund av fluidtryck, tjockleken måste vara på rotorn innan den sträcker sig för långt. Dra åt bultarna på baksidan av bromsok.
Inslagning upp

Spray en generös mängd av anti-squeal spray bromsok pad öppningar, men inte på framsidan eller sidorna av elektroderna direkt. Byt ut hjulet genom att dra åt muttrarna, sedan sänka den från domkraften på marken med domkraften. Lufta bromsledningen till detta hjul genom att lägga till ny vätska till huvudcylindern medan bleeder bröstvårtan är öppen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57336.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.