Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man Välj ett Kamaxel för en Stroker motor

Öka förskjutning av produktionen motorer med en vevaxel med längre slaglängd är ett populärt sätt att få mer makt. Dessa "stroker motorer" används i många olika tillämpningar - bogsering, gata körning, båtliv och offroad racing och konkurrens. Modifieringen förändrar också egenskaperna hos motorn genom att lägga ökad lågt varvtal vridmoment och effekt (allt annat lika), även om den effektiva makten omfånget reduceras några hundra RPM. En kam särskilt utformad för den nya, ökad slaglängd kommer att återställa och /eller optimera motorns prestanda. Saker du behöver
Borrning /slag mätningar
Topplock /insugningssystem luftflöde informationen
Fordonsvikt
Visa fler instruktioner
Utvärdera Vehicle Syfte och specifikationer
1

Utvärdera syftet med bil (lastbil, båt, etc.) för stroker motor används i. Ett fordon som används för daglig drift eller för låga hastigheter kommer att använda en kamaxel med mycket mildare evenemang ventiltider än en som kommer att användas i högre prestanda applikationer.
2

Väg fordonet i så driven formen. Fordonets vikt har en meningsfull inverkan på de nödvändiga cam specifikationer. Dessutom avgöra vad den slutliga drivkugghjulet förhållandet är och på vilken RPM motorn kommer att se de flesta av dess användning. En kam vars avsedda arbetsområde inte faller inom det faktiska intervallet fordonet används typiskt i kommer att resultera i dålig prestanda.
3

Bestäm luftflödet behov och egenskaper i motorn. Topplock och intag systemet luftflöde har störst inverkan på var en motor gör sin makt mest effektivt. Mycket stor port, högt flöde huvuden fungerar bäst på höga varvtal, och behöver en kam som är utformad för att varvtalsområdet för att göra mest makt. Omvänt mindre huvuden producerar mer låg-rpm Vridmoment och mindre höga varvtal hästkrafter. Dessa huvuden bör ha en kamaxel med en mer konservativ design.
4

Kontakta en kamaxel företagets tekniska helpdesk via telefon. Förse dem med så mycket information som möjligt - som upptäcktes ovan - för rekommendationer på lämpliga kammar. Alternativt, rådgöra med sina online-kataloger: dessa produkt guider ger vanligtvis beskrivningar av cam krav och bästa tillämpningar Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61596.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.